24/09/2020

Zadnja sezona animeja Attack on Titan prihaja decembra

NHK je med dokumenti "Spremembe na domačih programih v drugi polovici leta 2020" objavil tudi dokument, v katerem navaja, kdaj točno se bo začela predvajati zadnja sezona priljubljene animejske serije Attack on Titan. Dokument navaja, da se bo ta animejska serija še zadnjič vrnila na male zaslone 7. decembra 2020.
Poseben predogled na koncu tretje sezone, ki se je zaključila v mesecu juniju 2019, je sicer dražil, da bomo zadnjo sezono ugledali letošnjo jesen, ampak uradna stran za animejsko serijo in promocijski videi še zaenkrat ne razkrivajo nobene informacije o datumu, tako da ni tudi ne stoodstotno, ali je ta dokument, ki prihaja iz NHK, še vedno točen, ali pa morebiti lahko pride še do kakšnega dodatnega zamika. Prav tako ni jasno, ali bo zadnja sezona razdeljena na dva dela, podobno kot je bila tretja.

Angleško podnaslovljeno različico animejske bosta sočasno z izidom na Japonskem predvajali spletni storitvi s pretočno vsebino Crunchyroll in Funimation, slednji tudi angleško sinhronizirano različico. Žal bomo Slovenci zadevo morali ponovno piratizirati ali si jo ogledati z uporabo različnih storitev VPN, saj se bo animejska serija uradno predvajala samo v ZDA, Kanadi, Združenem kraljestvu, na Irskem, v Južni Afriki, na Islandiji, Švedskem, Norveškem, Finskem, Nizozemskem in v Latinski Ameriki, povsod drugod pa bo regijsko zaklenjena, saj se v tej situaciji mora Crunchyroll žal podrejati Funimationu, ki ima "mednarodne" distribucijske pravice.

Za animacijo zadnje sezone serije tudi ni več zadolžen WIT Studio, ki je bil za vse dozdajšnje sezone, ampak studio MAPPA. Tudi režija je prešla v druge roke, saj za animejsko serijo ni več zadolžen Tetsuro Araki, temveč Yuichiro Hayashi (Dorohedoro, Garo the Animation, Kakegurui). Scenarij za štorijo je ponovno spisal Hiroshi Seko (Ajin, Vinland Saga, Mob Psycho 100). Za zasnovo likov je poskrbel Tomohiro Kishi (Dorohedoro, 91 Days). Tudi Hiroyuki Sawano se vrača kot skladatelj, vendar tokrat sodeluje še s Kohtajem Yamamotojem (Blue Exorcist: Kyoto Saga, The Seven Deadly Sins: Revival of The Commandments).

Vir: ANN

1 komentar: