09/10/2020

5. sezona serije The Expanse prihaja decembra

Priljubljena znanstveno-fantastična avantura The Expanse, v kateri potekajo različni konflikti med tremi človeškimi frakcijami - Zemljani, Marsovci in Pasovci (Belters), je začela izhajati na kanalu SyFy, kjer se je obdržala tri sezone, dokler se pri tej televizijski postaji niso odločili, da jo bodo črtali s programa, kar je seveda razburilo številne oboževalce. Ampak prišel je rešitelj - Amazon Prime Video, ki je odkupil pravice za serijo in decembra lani poslal na storitev s pretočno vsebino 4. sezono, ki je dala seriji popolnoma kinematografski pridih, saj je deloma bila posneta tudi v IMAX formatu.

Glede na dogodke v 4. sezoni je stanje med tremi frakcijami še bolj napeto kot kdaj koli, saj obstaja resna grožnja za vojno. Serija se s 5. sezono tako ponovno vrača h koreninam, saj ponovno uvaja nekoliko misterija z zelo nevarno zaroto. Danes smo prejeli tudi prvi uradni napovednik za 5. sezono, ki si ga lahko ogledate spodaj in ki razkriva, kdaj bo serija prišla na storitev Prime Video.

Serija bo izhajala po enakem principu, kot smo ga vajeni pri 2. sezoni serije The Boys. Prve tri epizode 5. sezone bodo tako izšle 16. decembra 2020, nadaljnje epizode pa bodo izhajale tedensko do 3. februarja 2021, kar pomeni, da bo 5. sezona štela 10 epizod, kolikor jih je štela tudi četrta, medtem ko so prve tri sezone štele vsaka po 13 epizod. Čeprav nam letošnje leto na velika platna ni prineslo znanstveno-fantastičnega spektakla Dune, pa nam bo tako prineslo serijo The Expanse na male zaslone. Ali že komaj čakate?

2 komentarja:

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...