11/10/2021

Animoku Okusomanija #6: Piščanec s sojo in medom

 SESTAVINE:

  • 12 piščančjih perutničk (lahko uporabite tudi kateri koli drugi del piščanca)
  • Sol
  • Poper
  • 4 jedilne žlice medu
  • 4 jedilne žlice sojine omake
  • 4 jedilne žlice sakeja

PRIPRAVA:

S tem hitrim receptom za pripravo okusnega piščanca z malo truda ni več potrebna nobena čarovnija.

Najprej svežega piščanca malce popivnamo, da odstranimo vlago.

Nato vse potrebno za marinado napolnimo v plastično vrečko.

Dele piščanca z obeh strani začinimo s soljo in poprom, preden jih položimo zraven v plastično vrečko.

Te sedaj previdno gnetemo po marinadi, da se sestavine dobro vpijejo.

Piščanca položimo v hladilnik in ga 30 do 60 minut pustimo počivati v marinadi.

Nato predhodno segrejemo pečico na 200 stopinj in razporedimo dele piščanca v pekač.

Pri tem moramo biti pozorni, da je stran z več kože obrnjena navzgor.

Preostanek marinade polijemo po piščancu.

Nato meso 30 minut pečemo v pečici in ga občasno obračamo.

Po končani peki ga takoj serviramo.

Dober tek.



1 komentar:

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...