25/03/2024

Večer animejev in družabnih iger 7/2024

V soboto, 30. 3. 2024, ob 17. uri ste ponovno vabljeni v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru na Večer animejev in družabnih iger 7/2024. Kot običajno je vstop na dogodek popolnoma brezplačen, za obiskovalce, mlajše od 13 let, pa je priporočljivo, da se ga udeležijo v spremstvu staršev ali odgovornega skrbnika.

Na tokratnem dogodku bo sočasno z igranjem različnih družabnih iger, iger s kartami in video iger potekal ponovno tudi anime maraton. Tokrat si bomo ogledali vseh 12 epizod komične animirane zombijevske avanture Zom 100: Bucket List of the Dead. Animejska serija se bo predvajala z originalnim japonskim tonskim zapisom in angleškimi podnapisi. Na pretočniku Crunchyroll štorijo opisujejo sledeče:

Celotno mesto so opustošili živi mrtveci, ampak Akira se še nikoli ni počutil tako živega! Leta je opravljal delo, ki je razjedalo njegovo dušo, zaradi česar je izgubil vsakršno veselje do življenje. Ko skozi njegovo mesto divja zombijevska apokalipsa, ga sploh ni strah; presrečen je, da si lahko končno privošči malo oddiha. Tako si Akira zada nalogo, da opravi vseh 100 stvari na njegovem seznamu želja, preden umre.

Kot smo že omenili, bodo na voljo tudi družabne igre, igre s kartami, kot so Weiß Schwarz, Pokemon TCG in Digimon TCG, pa tudi različne video igre na konzoli Nintendo Switch. Tokratni program je torej sledeči:

Anime maraton:
Zom 100: Bucket List of the Dead - Ep. 1-12

Družabne igre, Weiß Schwarz, Pokemon TCG, Digimon TCG, video igre idr.

Vabljeni.