11/02/2016

Marca prihaja Anime festival Maribor


Doslej se je v mesecu marcu v Mariboru odvijala manjša konvencija, ki je vsem bila poznana kot Chibi Makkon, a z letošnjim letom je ta konvencija bila pod vprašajem, saj nihče ni vedel, ali sploh bo. Očitno smo sedaj končno dobili odgovor. Chibi Makkon letos bo, vendar bo poznan pod povsem drugačnim imenom, in sicer Anime festival Maribor, ki ga organizira Društvo mladih kreativcev Slovenije.
Konvencija se bo tako letos odvijala v soboto, 19. marca 2016, od 13. do 20. ure v prostorih ZPM na Razlagovi 16 v Mariboru. Kot vsakič doslej, bo tudi tokrat vstop prost. Če vas zanimajo kakršne koli podrobnosti glede tega, kako priprave na dogodek napredujejo, je najbolje, da odklikate na njihov dogodek na socialnem omrežju Facebook, kjer lahko tudi zastavite kakšna vprašanja, če ga imate.
Kdo pa bo na letošnjem dogodku sodeloval? Obljubljajo pester program s predavanji, cosplayanjem in trgovinami. Na dogodku pa bo sodelovala tudi na novo ustanovljena Facebook skupina Weiß Schwarz Slovenija, ki bo priredila uradni turnir v igri s kartami Weiß Schwarz, ki je podprt in sponzoriran tudi s strani Bushiroada. Prijave na turnir so že mogoče, in sicer na povezavi tukaj. Od trgovin pa je potrdila sodelovanje že trgovina AnimeShop.si. Obeta se nam torej pester program, s katerim bomo zakorakali v letošnje spomladanske dni.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...