03/02/2016

My LOVE Story!!: Lepotica in zver po japonsko


My LOVE Story!! (Ore Monogatari) je nekoliiko nenavadna ljubezenska zgodba, ki govori o orjaškem, močno grajenem fantu Takeoju Gōdi (Takuya Eguchi), ki obiskuje prvi letnik srednje šole. Med sovrstniki je Takeo sicer zelo priljubljen, vendar pa se ga dekleta raje izogibajo. Njegov najboljši prijatelj Makoto Sunakawa (Nobunaga Shimazaki) pa je po drugi strani pravi magnet za ženske, vendar se za njih niti ne zmeni. Nekega dne Takeo pred nepridipravom na vlaku reši majhno in plaho dekle Rinko Yamato (Megumi Han), ki se zaljubi vanj, vendar pa Takeo vse to sprva razume povsem narobe, saj je prepričan, da je Rinko do ušes zaljubljena v Makota.
Animejsko serijo sestavlja 24 epizod, ki od začetka do konca odlično prepletajo komedijo in dramo. Komedija je izražena tako na verbalni kot tudi vizualni ravni, kar vsekakor daje animeju še dodaten komičen učinek, tako da ko nastopijo dramatični trenutki, ta kontrast med resnim in smešnim pride res odlično do izraza.
Sama animacija likov in okolice je odlična, čeprav se občasno opazi uporaba računalniške animacije, ki pa nikakor ne pride tako zelo do izraza in se ji nekako uspe zliti s klasično animacijo, tako da ne bode preveč v oči, kot je to pogosto problem pri večini novodobnih animejev. Morda sem preveč staromoden, ampak nekoč so animeji ravno zaradi osebnega risarskega pristopa izžarevali nekoliko več topline kot danes, ko so "štancani" kot po tekočem traku.


Kot je že zapisano v naslovu, je anime My LOVE Story!! ljubezenska zgodba, ki bi ji lahko tudi rekli sodobna Lepotica in zver, vendar je za razliko od Disneyjeve animacije izpeljana veliko bolje, saj je postavljena v vsakdanje življenje in vsebuje karakterje, kakršne lahko srečamo vsak dan v naši okolici in se tako z njimi lažje poistovetimo. Tako v sami pripovedi srečamo posameznike, ki se soočajo s takšnimi in drugačnimi težavami. Vsekakor pa sta osrednja lika Takeo in Rinko, pa tudi Makoto, ki v nekaterih epizodah tudi stopi kar v ospredje.
Čeprav je anime na trenutke zelo pocukran, pa to niti ni njegova slabost, saj to pocukranost izkorišča na zelo prisrčen in iznajdljiv način. Konec koncev tukaj le gre za prvo ljubezen in karakterje, ki obiskujejo srednjo šolo. Tako je ta anime priporočljiv tako za mlajše kot tudi starejše gledalce, ki bodo ob ogledu morda postali kar malce nostalgični in se spomnili svojih šolskih dni.
My LOVE Story!! je torej prikupen, pocukran in povsem življenjski anime z nekaj pretiravanji, ki poskrbijo za komičen učinek in nikoli ne zaidejo v absurd. Karakterji v animeju ti sčasoma vsi prirasejo k srcu, saj je v vsakem izmed njih možno najti kanček sebe. Anime je priporočljiv tako za najstnike kot tiste, ki se želijo spomniti najstniških let. Vsekakor pa priporočam, da si ga ogledate in presodite sami. Vredno ogleda.

Ocena: 9/10

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...