15/06/2012

1. Animoku sestanek 2012 (kratek povzetek)

V četrtek, pred samim uradnim druženjem, smo se redni člani zbrali na prvem letošnjem sestanku naše skupine, na katerem se je razpravljalo o različnih stvareh, ki zadevajo skupino Animoku. Teme, o katerih smo razpravljali, so bile sledeče:
  • povezava bloga s Photobucket accountom (slike vidne samo za člane in javne slike),
  • uvedba donacij na blogu,
  • sprememba načina zbiranja denarja za torkove obiske v kinu,
  • septembersko praznovanje 3. obletnice uradnega obstoja naše skupine
  • in še marsikaj.
Možnost donacij in uvedbo novega načina zbiranja denarja za "kino torke" bomo izvedli v roku naslednjega meseca, saj je treba še glede tega marsikaj urediti in začeti voditi natančnejšo evidenco. Ko bo vse urejeno, bomo tako ali tako dodali na blogu podstran "Donacije" z vsemi podatki.

Tudi povezava bloga s Photobucket računom bo urejena v roku naslednjega oz. naslednjih dveh mesecev, tako da bomo lahko delili svoje fotke s širšo javnostjo oz. s člani naše skupine, saj bodo določene fotke namenjene samo za uporabo znotraj skupine in ne bodo namenjene širši javnosti. Tukaj je govora predvsem o fotkah osebnega značaja.
Septembra pa se trenutno načrtuje v sklopu praznovanja 3. uradne obletnice obstoja naše skupine tudi nekakšen program v sodeluvanju z nekaterimi uradnimi inštitucijami, ampak trenutno je še zadeva v povoju. Glede praznovanja naše obletnice se je govorilo o različnih stvareh, med katerimi je bilo omenjeno sledeče:
  • Anime in manga okrogla miza 2012 s projekcijo animeja
  • Anime, manga in knjižni bazar 2012
  • Anime maraton 2012
Anime in manga okroglo mizo smo že enkrat imeli v Kulturnem Inkubatorju in porodila se je ideja, da bi zopet lahko bila. Še več, govorilo se je, da bi zadeva lahko bila celo letni dogodek. Tudi anime in manga bazar se je lansko leto izkazal za dokaj uspešno zadevo, tako da bi ga lahko tudi letos izvedli mogoče celo v širši obliki, kar je tudi razlog, da smo dodali zraven še "knjižni". Kar pa se tiče anime maratona, pa bi se naj vrteli sledeči naslovi:
Vsi ti podatki glede septembra so trenutno še vedno neuradni. V kakšnem obsegu, kdaj in ali se sploh bodo izvedli, bo seveda znano v naslednjih mesecih. V glavnem, to so bile teme, o katerih smo trenutno razpravljali na našem prvem sestanku v letošnjem letu. O realizaciji posameznih načrtov pa bomo tako ali tako obveščali sproti.

To je sedaj kratek povzetek razprav z našega sestanka in verjetno bo dokaj hitro potreben spet kakšen nadaljni sestanek, ker se bodo verjetno v prihodnje pojavila še dodatna vprašanja, na katera bomo s skupnimi močmi skušali najti odgovore.