30/07/2012

Animejske sobote in nedelje na Super RTL

To soboto se je na nemški televiziji Super RTL vrtel animejski celovečerc Evangelion 1.11: You are (not) Alone, kateremu pa že ta teden sledi kar drugi film z naslovom Evangelion 2.22: You can (not) Advance, v katerem Shinji še vedno nadaljuje boj proti t. i. Angelom, mogočnim bitjem, ki so na bojnem pohodu proti človeštvu. V tem drugem filmu glavnemu štabu NERV, skrivni organizaciji ZN, grozi napad. Shinjijev oče Gendo, ki je vodja te skrivne organizacije, pa je medtem ravno na tajni misiji na luno. Drugi del Evangeliona si boste na tem nemškem televizijskem kanalu  lahko ogledali v soboto, 4. avgusta ob 22.05.

Že v nedeljo, 5. avgusta pa ob 20.15 sledi še ena animejska poslastica, in sicer večkrat nagrajeno delo režiserja Mamoruja Hosode z naslovom Dekle, ki je potovalo skozi čas (The Girl Who Leapt Throught Time, Das Mädchen, das durch die Zeit sprang). Animejski celovečerec je prejel nagrado na Japanese Media Arts Festivalu, v kategoriji "najboljši animirani film" osvojil nagrado japonske filmske akademije in več nagrad na Tokyo Kokusai Anime Fair 2007, med drugimi tudi za najboljšo režijo in najboljši scenarij.

To sta dva animejska celovečerca, ki sta vsekakor vredna ogleda. Ob nemški sinhronizaciji pa boste vsi, ki ste odraščali z animeji v času, ko so se dnevno vrteli na RTL 2, veliko pred tem pa še na programu TELE 5, ob vikendih pa tudi na RTL, SAT1 in KABEL 1, lahko spet okusili nekaj nostalgičnosti ter se ob tem spomnili na dobre stare čase, ko je na televiziji bilo animejev v izobilju.

(vir: Super RTL)

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...