25/07/2012

Animoku @ otvoritev restavracije Miyabi

20. julija 2012 je v Mariboru na Betnavski 21 bila ob 19. uri svečana otvoritev prve mariborske japonske restavracije Miyabi. Otvoritve se je udeležila tudi naša skupina in si celotno dogajanje malce pobliže ogledala.

Na dogodku se je zbrala kar velika kopica ljudi. Nekateri so prišli, ker obožujejo japonsko hrano, nekateri zaradi zastonj prigrizkov, nekateri pa zgolj iz gole radovednosti, saj je konec koncev to le prva tovrstna restavracija v štajerski prestolnici. Tudi bolj ali manj znanih obrazov ni manjkalo. Tako smo uspeli med množico ljudi opaziti tudi smučarja prostega sloga in gorskega kolesarja Filipa Flisarja ter slovenskega kralja pretirane samopromocije, ki se enostavno rad kopa v soju medijske pozornosti, štajerskega slavčka Damjana Murka.

Tudi za zabavo gostov je bilo poskrbljeno, za kar sta poskrbela operna pevca Tim Ribič in Hideyuki Suzuki, katerega delni nastop si lahko ogledati na priloženem posnetku na koncu tega članka, kjer prav tako najdete še nekaj fotografij in kratek video posnetek ambienta.

Kot smo že omenili, na otvoritvi ni manjkalo raznovrstnih prigrizkov, ki so se razprostirali vse od sušija do t. i. japonske hitre prehrane yakisoba, ki je bila prodajni hit že na njihovi stojnici na Festivalu Lent in jo je tudi tokrat bilo mogoče kupiti po promocijski ceni. Ob hrani pa so bile na voljo tudi različne alkoholne in brezalkoholne pijače, ki so vljučevale vino in sok iz kokosovega mleka ter limone.


Njihovo hrano, vsaj to, kar nam je uspelo poskusiti, je enostavno treba pohvaliti, prav tako pa sam ambient restavracije, ki je razdeljen na dva dela - na kavarno in restavracijo. Kot je povedal vodja restavracije Rok Ribič, so ambient restavracije kombinirali. Tako notranjost restavracije izgleda kot nekakšna mešanica slovenske in japonske arhitekture. Kljub temu pa tri nizke mize, ki so se po teh nekaj dneh po otvoritvi izkazale za pravi hit, saj so tako zelo zasedene, da jih je nujno treba prej rezervirati, obiskovalcem ob hrani vseeno dajo nek pridih daljnega vzhoda. Kot je za časopis Večer povedal Hideyuki Suzuki, mu restavracija daje nek domač občutek. Poleg notranjih miz imata restavracija in kavarna tudi vrtne mize, tako da lahko obiskovalci uživajo ob japonski hrani tudi na prostem.

Svečana otvoritev
(Vir: Miyabi)
Kavarna
(Vir: Miyabi)


Hideyuki Suzuki
(Vir: Miyabi)
Restavracija
(Vir: Miyabi)


(Vir: Miyabi)
(Vir: Miyabi)

Japonska restavracija Miyabi je dnevno odprta od 10. do 22. ure, in sicer kavarna od 10. do 22. ure ter restavracija od 12. do 22. ure. Tudi v kavarni so pripravili izbor jedi, ki jih je možno naročiti. V tem izboru se nahajajo jedi, kot so yakisoba, yakitori, miso juha, solata s piščancem teriyaki, suši in tiramisu.

Suši
Teriyaki


Tiramisu
Yakisoba


Yakitori

Poleg svečane otvoritve in vse ostale dejavnosti pa je restavracija Miyabi tudi na svetovnem spletu dodala še en gradnik, saj je poleg Facebook strani v pripravi tudi njihova spletna stran miyabi.si, ki jo že vsi lepo pričakujemo.

Ob tej priložnosti pa bi se tej japonski restavraciji za popestritev kulinarične ponudbe v Mariboru zahvalila tudi naša skupina, poleg tega pa jim želimo tudi uspešno poslovno in kulinarično pot.


FOTO & VIDEO

(vir: Miyabi)
(vir: Animoku)


(vir: Animoku)
(vir: Animoku)


(vir: Animoku)
(vir: Miyabi)


(vir: Animoku)
(vir: Animoku)


Restavracija Miyabi: Ambient


Restavracija Miyabi: Hideyuki Suzuki (nastop)

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...