03/07/2012

2. Animoku sestanek 2012 (kratek povzetek)

Včeraj, 2. julija 2012, smo Animokovci imeli že 2. sestanek v letošnjem letu. Tokrat smo se osredotočali predvsem na načrtovano dogajanje v jesenskih dneh. Vsekakor pa to ni bil sestanek samo med nami, ampak tudi s predstavniki Subkulturnega azila v Mariboru, na katerem smo se pogovarjali tako o kratkoročnih načrtih za letošnjo jesen kot tudi dolgoročnih načrtih za leto 2013, ampak več o dolgoročnih načrtih bomo povedali kdaj drugič, saj so popolnoma odvisni od uspešnosti kratkoročnih načrtov.

 

V glavnem, že na prejšnjem sestanku smo se pogovarjali o obletnici skupine Animoku, vendar pa smo na tem sestanku šli še korak dlje in se povezali z uradno organizacijo, torej Subkulturnim azilom, zavodom za umetniško produkcijo in založništvo. V ta namen se torej načrtuje vse, kar smo se dogovorili že na prvem sestanku. Torej:
  • Anime/manga okrogla miza 2012 (v sodelovanju s Subkulturnim azilom),
  • Anime/manga bazar 2012 (v sodelovanju s Subkulturnim azilom),
  • Anime maraton 2012 (v lastni režiji).

Zaenkrat še natančen datum torej ni znan. Sprva smo vse načrtovali nekje v mesecu septembru, ampak obstaja večja verjetnost, da bomo celotno zadevo izpeljali šele oktobra. Načrti za leto 2013 pa naj zaenkrat ostanejo še skrivnost, saj bo potrebnih še veliko več sestankov, pogovorov, razgovorov in še marsičesa drugega, preden bomo lahko razkrili, kaj natančno smo se dogovorili. Ampak kot je že bilo rečeno, so načrti za 2013 v veliki meri odvisni od dogodkov letošnjega leta.


Anime/manga okrogla miza 2012:
Okrogle mize o animejih in mangah oz. v bistvu o vsej t. i. japonski pop kulturi že kar lep čas ni bilo, zato je že skrajni čas, da se letos zopet organizira. Pogovori bi letos naj vključevali anime in manga sceno, j-pop/j-rock sceno, cosplay, podnaslavljanje in sinhronizacijo (fansub in fandub), itd. O čem točno bodo tekli pogovori, bo se še naknadno določilo. Prav tako se načrtujejo neka predavanja, ki bi naj služila kot oporna točka za nadaljnje debate na okrogli mizi.

Anime/manga bazar 2012:
Bazar, kjer so se prodajale in izmenjavale mange, animejski DVD-ji in BluRay-ji ter podobne zadeve, povezane z japonsko pop kulturo, je potekal že lansko leto, in sicer prav tako v sodelovanju s Subkulturnim azilom. Za letošnje leto pa smo se pogovarjali, da bi celotno zadevo lahko še malce razširili, tako da bi na svoj račun lahko prišle še druge skupine, torej ne zgolj anime in manga oboževalci, ampak mogoče tudi oboževalci iger s kartami (Yu-Gi-Oh). Prav tako bomo pripravili bralni kotiček, kjer boste si lahko v miru prebrali kakšno mango ali knjigo. No, pa tudi kak kotiček z družabnimi igrami ne bo škodil (hanafuda, go).

Anime maraton 2012:
O anime maratonu pa si lahko preberete že v objavi za 1. sestanek, kjer smo vam že napisali, kateri animeji so načrtovani za ogled. Kljub temu pa ta seznam še ni fiksen, saj so še možne kakšne spremembe.

To je torej zaenkrat vse. Povzetke nadaljnjih sestankov bomo še tudi naprej objavljali in vas tako sproti obveščali o morebitnih bližajočih se dogodkih ter napredovanju njihove organizacije.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Večer animejev in družabnih iger 7/2024

V soboto, 30. 3. 2024, ob 17. uri ste ponovno vabljeni v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru na Večer animejev in družabnih ...