09/07/2012

EPK 2012: COMICS, MANGA & CO.

V okviru Evropske prestolnice kulture bo v sklopu projekta Kulturne ambasade od 6. avgusta 2012 do 31. avgusta 2012  v Vetrinjskem dvoru na Vetrinjski ulici 30 v Mariboru potekala razstava Comics, Manga & Co. Pričetek razstave bo 6. avgusta 2012 ob 19. uri, po tem dnevu pa si bo razstavo možno ogledati dnevno od 10. do 20. ure. Vstop pa je seveda prost.


Na strani EPK so o sami razstavi zapisali sledeče besede:
Razstava Comics, Manga & Co., ki jo je ustvaril Goethe-Institut v sodelovanju z berlinskim kuratorjem Matthiasom Schneiderjem, predstavlja dve generaciji nemških ustvarjalcev stripov: stripovsko avantgard, ki je spodbudila nastanek celotne kulture stripovske umetnosti, in generacijo mlajših stripovskih ustvarjalcev, ki odraža tendence avantgarde. Razstava zajema dela trinajstih ustvarjalcev iz različnih slogovnih smeri, ki svoje pripovedi črpajo tako iz nadrealističnih, zgodovinskih, kot tudi fantastičnih virov. Skupni imenovalec ustvarjalcev je želja po novi opredelitvi stripa kot medija, saj skušajo stopiti iz formalnih okvirov te umetnosti in jo povezati z grafiko, slikarstvom in ilustracijo.
V okviru projekta bodo stripovski umetniki Jakob Klemenčič (Slovenija), Titus Ackermann (Nemčija) in Karin Nagao (Japonska/Nemčija) ustvarili strip o Evropski prestolnici kulture Maribor 2012, ki ga bodo obiskovalci razstave tudi dobili.
 Povezavo do dogodka pa najdete na povezavi TUKAJ.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...