30/07/2012

Anime Seirei no Moribito na Super RTL

Super RTL nemške oboževalce animejev navdušuje že od maja z nedeljskimi prikazovanji kakovostnih in deloma prvič na nemški televiziji predvajanih animejskih filmov, kakršna sta Brave Story in Welcome to The Space Show. Sedaj pa je ta televizijska hiša iz Kölna napovedala, da se bo od 19. avgusta dalje vsako nedeljo zvečer na tem kanalu predvajala fantazijska animejska serija The Guardian of the Spirit (Seirei no Moribito), in sicer prvič na nemški televiziji.


26-delna televizijska produkcija izpod okrilja Production I.G. je nastala v letih 2006/2007 in sloni na istoimenski seriji fantazijskih romanov. Pripoveduje pa zgodbo o Balsi, bojevnici s kopjem, ki si je obljubila, da bo obvarovala osem ljudi pred smrtjo, da si uravnovesi lastno karmo. Ko so po več kot dvoletnem potovanju vrne v kraljestvo Novi Jogo, opazuje, kako enajstletni princ Chagum pade v reko, in ga reši iz močnih tokov. V zahvalo povabi cesarica Balso v palačo in ji zaupa usodno skrivnost.

Animejska serija režiserja Kenjija Kamiyame (Eden of the East) je v Nemčiji izšla in je dobavljiva na DVD ploščkih distributerja Universum, Super RTL pa bo to fantazijsko pustolovščino od 19. avgusta dalje predvajal vsako nedeljo zvečer ob 20.15. Predvajale se bodo vedno po štiri epizode skupaj.


(vir: Animania)

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...