16/07/2012

Otvoritev japonske restavracije Miyabi (uradno)

Še malo in naše brbončice bodo spet poskakovale od veselja ob kulinaričnih mojstrovinah prve japonske restavracije v Mariboru.


Danes so na Facebook strani restavracije Miyabi objavili še Facebook dogodek in tako še torej tudi uro, ko bomo lahko pod lesenim obokom toriija– tj. japonska svetiščna vrata, ki je eden izmed prepoznavnih znakov Japonske – korakali novim gurmanskim užitkom naproti.

Po sedanjih informacijah je slavnostna otvoritev v petek, 20. julija 2012 ob 19.00 na Betnavski 21 v Mariboru. Restavracija je na vogalu med Betnavsko ulico in Ulico Pariške Komune; na daleč pa jo je moč prepoznati po značilnih torii-vratih iz naravnega lesa pri samem vhodu.

Japonska restavracija Miyabi
(vir: MIYABI - japonska restavracija na Facebooku) 

Arhitektura je mešanica med modernim in tradicionalnim, saj povezuje sodoben japonski slog in starodavne elemente. Tako bomo priča znamenitim drsečim vratom (shōji (障子)), poslikavam z motivom bambusa, tradicionalnim okrasnim predmetom (npr. lutkam) in nežni zlati osvetlitvi, ki poudarjajo kontrast med temnim lesom in svetlimi stenami (japonsko estetsko načelo).

Jedilni pribor
(vir: MIYABI - japonska restavracija na Facebooku )

Kot samosvoja zanimivost, za katero se splača obiskati restavracijo, so tudi tri nizke mize z vgrajenim žarom, kjer bomo gostje lahko sami pekli naše jedi, medtem ko bomo klečali na tleh.

Če ste oboževalec japonske hrane, kulture in arhitekture, če vas zanima drugačnost in če si želite doživeti hrano na drugačen način, je japonska restavracija Miyabi pravi naslov za vas. ^^

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Večer animejev in družabnih iger 7/2024

V soboto, 30. 3. 2024, ob 17. uri ste ponovno vabljeni v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru na Večer animejev in družabnih ...