29/10/2012

EPK 2012: Razstava European Eyes on Japan

European Eyes on Japan je projekt, ki je bil zasnovan leta 1999 in združuje fotografe, ki delujejo v Evropi ter jih je njihova pot popeljala na Japonsko, da bi skozi objektive ovekovečili različne japonske prefekture in tako ohranili podobe dežele za prihodnje generacije. Zbirka fotografij prikazuje ljudi in njihovo vsakodnevno življenje ter ponuja ljudem priložnost, da se ponovno zavejo svojih vsakodnevnih poti in dejanj, ki so v vrvežu življenja pogosto prezrta. Poleg tega pa Evropejcem daje možnost, da poglobijo svoje razumevanje te večno skrivnostne vzhodne dežele in njenih vsakodnevnih običajev.

Otvoritev razstave v Mariboru bo v četrtek, 8. novembra 2012 ob 19. uri v Vetrinjskem dvoru na Vetrinjski ulici 30 in si jo bo mogoče ogledati vse do sobote, 15. decembra 2012, in sicer dnevno od 10. do 20. ure. Vstop pa je vsekakor prost.

Na razstavi si bo mogoče ogledati izbor fotografij, ki so bile posnete na različnih lokacijah na Japonskem. Ta izbor je bil skozi vse leto predstavljen tudi v publikacijah European Eyes on Japan ter na razstavah širom Japonske in Evrope. Po koncu razstav pa bodo te fotografije prejele prefekture, ki so služile za motiv, in bodo tako prešle v kulturno dediščino, namenjeno prihodnjim rodovom.
V Vetrinjskem dvoru si bomo torej lahko ogledali fotografije slovenskega fotografa Bojana Radoviča, ki je doma iz Novega mesta, in portugalskega fotografa Joséja Pedra Cortesa, ki sta marca 2012 obiskala Japonsko. Na razstavi v Mariboru bosta tako predstavila Japonsko, kot sta jo doživela sama, oz. bomo lahko videli Japonsko skozi njune oči.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...