01/03/2013

TokyoPOP manga novosti - marec 2013


Manga novosti založnika TokyoPOP za mesec februar so že zdavnaj na policah knjigarn in spiskih spletnih knjigarn, mi pa smo za vas pripravili že seznam novosti, ki jih lahko pričakujete v mesecu marcu. Kot smo opazili, je prišlo do majhne spremembe, saj je za mesec marec bil napovedan izid 5. zvezka mange Broken Blade, ki pa so ga očitno odstranili s seznama. A kljub temu je njihov marčevski seznam kar obširen. Poglejmo si torej, česa se lahko veselite v zaključnem mesecu prvega letošnjega četrtletja.

3, 2, 1 ... Liebe! - Band 15 (zadnji zvezek)
Naslov izvirnika: Kyou, Koi o Hajimemasu
Avtor: Kanan Minami
Zvrst: komedija, drama, romanca, shojo
Tsubaki ljubi urejati frizuro svoji mlajši sestri, toda njeni lastni lasje so videti kot grmičevje. Ko pride na srednjo šolo, se Kyota, sošolec, ki sedi zraven nje, izkaže kot najboljši učenec njenega letnika, čeprav je njegovo vedenje vse prej kot zgledno. Ampak Tsubaki ne popusti pod njegovim zatiralskim govoričenjem, temveč mu najprej na kartko postriže lase, kar seveda ni najbolj obetaven začetek. Potem pa jo Kyota nenadoma poljubi in ji obljubi, da bo njegova žena.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide




Alles nur deine Schuld - Band 2
Naslov izvirnika: Kimi no sei
Avtorji: Ami Chatani (risbe), Sakurairo (besedilo)
Zvrst: drama, josei, romanca
Ko Yurina po mnogih letih sreča Takaya na skupinskem zmenku na slepo, je šokirana, saj jo je Takaya v osnovni šoli šikaniral in s tem tudi zelo prizadel. A Takaya se tega sploh ne spominja in se v prelepo študentko zaljubi na prvi pogled. Brez ovinkarjenja ji izpove svojo ljubezen, vendar ga Yurina zavrne. Odloči se, da ne bo obupal in ko ga Yurina končno sprejme, se sploh ne zaveda, da se mu želi zgolj maščevati.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide





Arinas Sammelsurium
Naslov izvirnika: Arina no Tane
Avtor: Arina Tanemura
Zvrst: shojo
To je nujnik za vse oboževalce Arine Tanemure! Zvezdniška mangaka omogoča bralcem vpogled v svoje življenje. V kratkih epizodah poroča o ozadjih svoje kariere kot mangaka in različnih vidikih svojega življenja kot risarka, kot je na primer sodelovanje z redakcijo. Poleg tega ne navaja samo situacije iz vsakdanjika, temveč poroča tudi o osebnih naklonjenostih, počitniških doživetjih, srečanjih s kolegi itd. Arinas Sammelsurium je absoluten nujnik za vse tiste, ki ste že od nekdaj želeli vedeti, kdo se v resnici skriva za imenom Arina Tanemura.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide



Beelzebub - Band 14
Naslov izvirnika: Beelzebub
Avtor: Ryuhei Tamura
Zvrst: akcija, komedija, shonen, nadnaravno
Zloglasen ugled Oge Tatsumija, pretepača na mizerni srednji šoli, sega vse do pekla, saj je bil izbran za vzgojo hudičevega sina, da bo ta lahko nekega dne uničil svet. Oga bi naj bil dovolj zloben za to nalogo, da bi svojega težavnega varovanca lahko ukrotil. Tako mu nekega dne nek demon izroči Beelzebuba in od takrat dalje mu ta nadvse zloben in komičen dojenček čepi na rami kot nekakšna opica, ki ga vodi v noro neprijetne kot tudi morilske situacije.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide





Blue Spring Ride - Band 2
Naslov izvirnika: Ao Haru Ride
Avtor: Io Sakisaka
Zvrst: komedija, drama, romanca, shojo
Novo življenje, nova ljubezen? S prihodom na srednjo šolo se želi Futaba spremeniti in se kar takoj otresti ženskosti, saj jo je v osnovni s svojimi sošolkami zapravila. Tudi svoji ljubezni Kouju se ni uspela izpovedati. Ko pa se ta pojavi pred njo v srednji šoli, sprva sploh ne more verjeti, saj je tukaj poznan pod drugim imenom. Nov začetek ji tako ne gre ravno po načrtih, povrhu pa ji Kou prizna, da je, za razliko od sedaj, takrat tudi on bil zaljubljen v njo. Ali lahko ljubezen ponovno oživi, čeprav se sploh ni nikoli začela?
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide



Chibisan Date - Band 1
Naslov izvirnika: Chibisan Date
Avtor: Hidekaz Himaruya
Zvrst: josei, romanca
Nariši svoje življenje, obožuj svojo umetnost! Mladi slikar Seiji živi pri lončarju Suehiroju in mali Chibisan na majhnem otoku Nantucket pred severno obalo Amerike. Mladenič je pravi črnoglednež  in dvomi v svoj talent ter slike. Velikokrat se sooča z nezmožnostjo risanja, vendar ga njegovi prijatelji - sin nekega ribiča in Margaret ter Candy, dve bistri sestri - vedno skušajo spraviti v dobro voljo, prav tako pa pomagajo prebroditi njegove strahove. In tako se počasi nauči jemati življenje takšno, kakršno je.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide




Conductor - Band 2
Naslov izvirnika: Conductor
Avtorji: Nokiya (risbe), Manabu Kaminaga (besedilo)
Zvrst: drama, grozljivka, misterij, romanca, shojo, tragedija
Mlado flavtistko Naomi Kuchiki vsako noč tlačijo hude nočne môre, v katerih se sooči z moškim v črnem ogrinjalu. Da bi analizirala svoje sanje, obišče terapevta Matsuzakija, ki je prepričan, da je skrivnostnež nekdo iz njene preteklosti. Istočasno najde inšpektor Ishikura v bližini Naomijinega stanovanja brezglavo mumificirano truplo. Ali so Naomijine sanje povezane s tem?
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide




Crash! - Band 11
Naslov izvirnika: Crash!
Avtor: Yuka Fujiwara
Zvrst:  komedija, drama, harem, romanca, shojo
Srednješolka Hana dela kot iskalka talentov v umetniški agenciji njene matere, saj vedno, ko odkrije nekoga z zvezdniškim potencialom, začne krvaveti iz nosu. Ko na neki predstavi začne kar petkrat krvaveti iz nosu, je Hana popolnoma odločna, da bo iz petih fantov naredila uspešno fantovsko skupino in bila njihovoa menedžerka. Težava je le, da ne ve, kdo ta peterica sploh je. Ampak Hana noče vreči puške v koruzo in se odpravi to peterico poiskati. A linija med uspehom in neuspehom je tanka.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide



Geheimnisvolle Liebe
Naslov izvirnika: 7 Genme wa Himitsu
Avtor: Kozue Chiba
Zvrst: drama, romanca, shojo
Po menjavi šole Shun oddaja veselje do življenja in v razredu skrbi za dobro vzdušje, a vse to je samo fasada, saj je Shun že zdavnaj nehala kazati svoj pravi jaz. Kaj se dejansko dogaja z njo, opazi samo njen učitelj, s katerim se Shun zbliža in celo vanj zaljubi. A vse to povzroči nove konflikte, ki grozijo, da se bo Shun čustveno zlomila. Manga je zbirka treh kratkih zgodb Kozue Chiba.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide






Gin Tama - Band 24
Naslov izvirnika: Gintama
Avtor: Hideaki Sorachi
Zvrst: akcija, avantura, komedija, zgodovinski, zf, shonen
Velika era samurajev se bliža koncu in nošenje mečev je strogo prepovedano. Samo nek mladenič se še oklepa "duše samurajev": Gintoki Sakata, "svobodnjak", ki za plačilo opravi vsakršen posel. In odkar so na Zemljo prišla nezemeljska bitja "Amanto", ki na skrivaj želijo prevzeti oblast nad planetom, je posla več kot dovolj. Z lesenim mečem oboroženi Gintoki se tako prebija skozi to obdobje in se sooča z nenavadnimi dogodivščinami.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide




Heart Stop
Naslov izvirnika: Heart Stop
Avtor: Aoi Kujyo
Zvrst: romanca, yaoi
Ko Keiichi nekega dne po službi zamudi avtobus in mora domov pešačiti, opazi, da mu nekdo sledi. Njegov zasledovalec ni nihče drug kot mladi študent umetnosti Michiyuki, čigar slike visijo v kavarni, kjer Keiichi dela. Keiichiju so njegove slike že od nekdaj všeč in sedaj ima končno priložnost, da se zbliža z umetnikom.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide







Kure-nai - Band 9
Naslov izvirnika: Kure-nai
Avtorji: Yamato Yamamoto (risbe), Hideaki Koyasu (scenarij), Daisuke Furuya (skice), Kentaro Kateyama (romani)
Zvrst: akcija, drama, harem, romanca, shonen, nadnaravno
Kdor si v podzemlju nakoplje sovražnike, potrebuje mogočnega zaveznika, da mu pomaga rešiti težave. In ta zaveznik je Shinkuro Kurenai! Naj vas njegova pametna pojava ne preslepi, saj ima vedno preprečljivejše argumente od svojih nasprotnikov.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide






Küss mich, Student! - Band 1 (2in1)
Naslov izvirnika: Challengers
Avtor: Hinako Takanaga
Zvrst: komedija, drama, romanca, shonen ai
Ljubezen v velemestni džungli! Tomoe Tatsumi prihaja iz mesteca Nagoya in je prvič v Tokiu, da opravi univerzitetni sprejemni izpit. Že prvi večer po naključju sreča uslužbenca Mitsuguja Kurokawo, ki se zanima za naivnega prišleka. Nedolžni Tatsumi ga s svojo izgubljenostjo v velikem mestu popolnoma očara. Se je morda že brezupno zaljubil vanj?
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide





Love Trouble Darkness - Band 2
Naslov izvirnika: To Love-Ru Darkness
Avtorji: Kentaro Yabuki (risbe), Saki Hasemi (besedilo)
Zvrst: komedija, ecchi, harem, romanca, zf, shonen, nadnaravno
Po Ritojevi ljubezenski izpovedi, ki je sicer bila namenjena Haruni, vendar je zaradi nesporazuma zopet dosegla vse lepotičke okoli nerodnega fanta, gre dvorjenje v drugo rundo. Tokrat sta na Ritoja oko vrgli Lalini sestri, ljubki vesoljski dvojčici Nana in Momo. Da ne bi nobena potegnila kratke, želita zanj pripraviti harem. Golden Darkness, ki ji je, kot je znano, življenje na Zemlji postalo všeč, ima prav tako težave. To nekdanjo poklicno morilko izzove nek novi sovražnik, ki jo želi spraviti nazaj na stara pota.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide


Marmelade Boy Perfect Edition - Band 1
Naslov izvirnika: Marmelade Boy
Avtor: Wataru Yoshizumi
Zvrst: komedija, drama, romanca, shojo
Sladko kot marmelada! Miki si v bistvu želi zgolj navadno družinsko življenje, a njen vsakdan je postavljen na glavo. Njeni starši se želijo ločiti in povrhu vsega vsak s svojim novim partnerjem živeti pod isto streho. Miki je odločna, da se bo temu upirala, a ko spozna svojega polbrata, se odloči, da takšno življenje sploh ni tako slabo. Perfect Edition je izdaja z doslej še neizdanimi barvnimi stranmi.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide






Strobe Edge - Band 1
Naslov izvirnika: Strobe Edge
Avtor: Io Sakisaka
Zvrst: komedija, drama, romanca, shojo
Nežna čustva, velika ljubezen! Naivna Ninako se še nikoli ni dejansko zanimala za fante, a ko spozna Rena, je v sedmih nebesih. Na žalost pa je Ren zelo oblegan in poznan po tem, da dekleta, ki se mu izpovejo, kaj hitro odpiše. Ko zanimanje zanjo več kot očitno pokaže tudi njen prijatelj Daiki, se začne velik čustveni kaos.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide







Tokyo ESP - Band 3
Naslov izvirnika: Tokyo ESP
Avtor: Hajime Segawa
Zvrst: akcija, komedija, drama, shonen, nadnaravno
Rinka, preprosta študentka iz revne družine, se nekega jutra zbudi in se lahko premika skozi konkretno materijo. Tako nepričakovano pade skozi tla svojega stanovanja. Vse to so povzročili pingvin in svetleče ribe na nebu. Se sliši absurdno? Takšnega mnenja je tudi Rinka, ki skuša čim prej ugotoviti skrivnost svojih nadnaravnih sposobnosti.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide







Witch & Wizard - Band 2
Naslov izvirnika: Witch & Wizard
Avtorji: Svetlana Chmakowa (risbe), James Patterson, Ned Rust (besedilo in zgodba)
Zvrst: akcija, avantura, fantazija
Neke noči vdre v Hišo Allgoodovih posebna enota in aretira Wisterio in Whita ter njuna starša. Obtožijo jih, da so čarovnice in čarovniki, ki posedujejo neverjetne moči. Oblast ima v rokah "Novi red", organizacija, ki se spoprijema z vsakršno obliko kreativnosti in si je zadala cilj, da bo iztrebila vsa magična bitja. Tako sta Wisteria in Whit prisiljena sprostiti svoje moči in se boriti za prostost.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide





To so torej marčevske manga novosti, ki so jih za nas pripravili pri nemškem TokyoPopu in ki bodo na voljo v drugi polovici tega meseca. Kaj nas čaka naslednji mesec, pa bomo za vas pripravili v drugi polovici marca oz. v začetku aprila.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...