29/09/2014

Igričarski sejem "Game City" na Dunaju oktobra


Letos bo od petka, 10. oktobra, do nedelje, 12. oktobra, v Dunajski mestni hiši, Friedrich-Schmidt-Platz 1, Dunaj, Avstrija (glejte zemljevid spodaj) že osmič potekal najbolj priljubljen avstrijski igričarski dogodek, ki je poznan pod imenom Game City.

V petek, 10. oktobra bo dogodek potek od 9. do 19. ure, v soboto in nedeljo pa od 10. do 19. ure. Najboljše pa je to, da je vstop na dogodek popolnoma brezplačen. Gre za sejem računalniških in video iger, ki je neposredno v naši bližini in ki ga je lansko leto obiskalo več kot 67.500 igričarskih navdušencev. Povrhu vsega je to najbolj priljubljen igričarski dogodek v sosednji Avstriji, katerega mnogi že nestrpno pričakujejo.

Na dogodku bodo imeli svoje stojnice številni razstavljalci, med katerimi bo letos mogoče najti Bandai Namco, EA, Gameswelt, Konami, Media Markt, Nintendo, Microsoft Studios, Play Station, Saturn, Ubisoft, Warner Bros. Če vas zanima celoten seznam razstavljalcev, ki se še vedno dopolnjuje, si ga lahko ogledate tukaj.


Del Game Cityja je tudi igričarska konferenca F.R.O.G. (Future and Reality of Gaming) s številnimi predavanji. A ker je število sedišč na določenem predavanju omejeno, priporočajo, da se sedišča vnaprej rezervirajo, kar lahko storite tukaj. Če pa vas zanima točen program konference oz. katera predavanja in kateri predavatelji bodo vse prisotni ter kdaj, pa je najbolje, da odklikate kar semle. Zavedajte se, da bo večina predavanj na konferenci v nemščini.

Na voljo bo tudi otroški kotiček, ki bo namenjen otrokom od 4. do 12. leta starosti in kjer bodo otročaji lahko preizkušali številne igre za računalnike in konzole ter se prizkusili v izdelovanju lastne video igre in še marsičem drugem. Kaj vse bo za otroke na voljo si lahko ogledate tukaj.

Poskrbljeno bo tudi za tekmovanja v video igrah, kar lahko preverite s klikom na tole povezavo. Ne bo pa manjkal niti cosplay, saj so organizatorji pripravil Cosplay parado, na katero pa se je treba prijaviti do 3. oktobra, in iscer je na cosplay@game-city.at treba poslati ime, starost in fotko vas v izbranem cosplayju. Več informacij glede parade najdete na uradni spletni strani Game Cityja. Preverite pa tudi njihovo Facebook stran, kjer pripravljajo v sodelovanju s svojimi partnerji tudi številne nagradne igre.

Vir: Game City, Animexx.de

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Večer animejev in družabnih iger 7/2024

V soboto, 30. 3. 2024, ob 17. uri ste ponovno vabljeni v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru na Večer animejev in družabnih ...