15/05/2015

Konec maja prihaja Dan Japonske


Veleposlaništvo Japonske v Sloveniji in Genki center v soboto, 30. maja 2015, pripravljata že četrto leto zapored Dan Japonske, ki se bo odvijal od 10. do 17. ure v Marmorni dvorani Gospodarskega razstavišča v Ljubljani.
Tako kot vsa prejšnja leta bodo na prireditvi tudi tokrat predstavljeni različni vidiki Japonske in njene tako tradicionalne kot tudi sodobne kulture. Obiskovalcem bodo tako na voljo različne delavnice, predstavitve in predavanja.

Med delavnicami bo tako med drugim mogoče najti delavnico japonskega jezika, delavnico pisanja japonske kaligrafije, delavnico pisanja haikujev in delavnico izdelovanja origamijev. V posebnem kotičku bo na voljo tudi pokušanje japonske hrane in japonskih čajev. Predstavljeni bodo tudi japonski noži in najrazličnejša tradicionalna japonska kadila. Pomerili boste lahko tudi japonska tradicionalna oblačila in igrali tradicionalne ter sodobne japonske družabne igre. Tudi japonskim pravljicam boste lahko prisluhnili. Prav tako pa se bodo predstavila tudi nekatera japonska podjetja.

Na prireditvi bo na voljo tudi kotiček za sprostitev, kjer boste lahko sodelovali v zen in gong meditaciji ter se naučili izvajati shiatsu masažo. Tukaj boste seznanjeni tudi z reikijem.


Kar se tiče predavanj in predstavitev na velikem in malem odru, pa je vredno omeniti, da bodo na velikem odru potekali prikaz borilnih veščin aikido, iaido, judo, karate, kendo, kyudo, nanbudo in ninjutsu, predstavitev coyplayja, preoblačenja v različne like iz mang in animejev, in japonska radijska telovadba, medtem ko bodo na malem odru potekali različna predavanja, med drugi predavanja o kimonih, japonskih vrtovih in sakeju ter potopisno predavanje, prikaz čajnega obreda in branje haikujev.

Vstop na prireditev je brezplačen, več informacij o samem programu prireditve pa boste v prihodnjih dneh lahko našli na spletni strani Veleposlaništva Japonske v Sloveniji ali s klikom na povezavo tukaj. Svojo udeležbo pa lahko potrdite v dogodku na socialnem omrežju Facebook oz. s klikom na povezavo tukaj.

Organizatorji vas vljudno vabijo, da se udeležite dogodka in sodelujete v pripravljenih delavnicah. Veselijo se vašega obiska.

Vir: Dan Japonske FB

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...