03/06/2015

Japonski literarni večer v Knjigarni Sanje


Veleposlaništvo Japonske v Sloveniji po uspešnem 4. Dnevu Japonske pripravlja za oboževalce dežele vzhajajočega sonca še eno poslastico, tokrat v sodelovanju z Založbo Sanje, s katero vas bodo popeljali v japonski literarni svet. Japonski literarni večer se bo pričel v sredo, 10. junija 2015, ob 19. uri v Knjigarni Sanje, Trubarjeva 29, Ljubljana.
Na literarnem večeru bo govora o nadvse odmevnem romanu Potrgajte poganjke, postrelite otroke japonskega nobelovca Kenzabura Oeja, ki je dobil letos slovenski prevod. Vsekakor pa se bo govorilo tudi o ostalih japonskih avtorjih, katerih dela so izšla pri Založbi Sanje. Med njimi so Haruki Murakami, Natsume Sōseki, Yasunari Kawabata in še kdo.

Organizatorji so te dni razkrili tudi enega izmed gostov, in sicer je to dr. Luka Culiberg, sociolog in japonolog, zaposlen na Oddelku za azijske in afriške študije Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. Sam je več let prebival na Japonskem, se izpopolnjeval na Univerzi v Tsukubi in Univerzi Hitotsubashi, trenutno pa živi v Ljubljani.

Kot pisec je poznan predvsem po njegovi monografiji, ki nosi naslov Japonska - med nacionalnim mitom in mitološko nacijo, na njegovi prevajalski poti pa je vsekakor treba izpostaviti prevod romana Hotel Iris, ki je delo pisateljice Yoko Ogawa.

Organizatorji lepo vabijo vse nas knjižne molje in navdušence nad japonsko kulturo, da se udeležimo tega japonskega večera in okusimo del japonske kulture skozi zapisano besedo. Kot so zapisali v dogodku: Japonske češnje bodo sicer že odcvetele, a japonska literatura v Založbi Sanje cveti vse leto!

Vir: Založba Sanje FB, Veleposlaništvo Japonske v Sloveniji

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Večer animejev in družabnih iger 7/2024

V soboto, 30. 3. 2024, ob 17. uri ste ponovno vabljeni v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru na Večer animejev in družabnih ...