28/06/2015

Zapisnik Animoku sestanka z dne 26. 6. 2015


Na petkovem druženju, ki je potekalo v petek, 26. junija 2015, smo imeli tudi sestanek, na katerem smo se pogovarjali o (1) sodelovanju na Japonskem popoldnevu v Logatcu, (2) sodelovanju na japonski prireditvi na Pruhu, (3) sodelovanju na Animé: Sejem stripov in družabnih iger 2015 v Izoli, (4) praznovanju 6. obletnice skupne Animoku konec septembra, (5) izletu na konvencijo Na meji nevidnega in (6) izletu ter morebitnem sodelovanju na konvenciji AkiCon v Gradcu.

1. JAPONSKO POPOLDNE V LOGATCU
Japonsko popoldne v Logatcu bo potekalo v nedeljo, 6. septembra 2015. Organizatorji so nas prosili, ali bi bili pripravljeni ponoviti predstavitev kimonov. Odločitev, ki smo jo sprejeli na sestanku je bila pritrdilna. Kaj točno glede kimonov bomo predstavili, še zaenkrat ni dokončno dorečeno, vendar verjetno to vključuje pomerjanje japonskih tradicionalnih oblačil in predavanje o le-teh. Pomerjanje kimonov bi tako ali tako bilo treba izvesti v sodelovanju z Veleposlaništvom Japonske v Sloveniji, tako da je o vsem tem treba še kontaktirati njih. Zaenkrat še tako dokončen načrt našega sodelovanja ni znan, v kolikor bo, pa vas bomo vsekakor o tem obvestili, kot vas bomo obvestili tudi o celotnem dogodku.

2. JAPONSKA PRIREDITEV NA PRUHU
Japonska prireditev na Pruhu bo potekala v soboto, 18. julija 2015, v sodelovanju z Veleposlaništvom Japonske v Sloveniji in Veleposlaništvom Japonske v Avstriji, vendar se je žal mi ne bomo mogli udeležiti, saj nas je večina ravno v tem terminu odsotnih zaradi poletnih oddihov. Tako smo bili primorani sodelovanje na tem dogodku zavrniti, čeprav bi se v nasprotnem primeru tega z veseljem udeležili. Ob tej priložnosti se še enkrat opravičujemo organizatorjem, da smo jih morali zavrniti glede sodelovanja.

3. ANIME: SEJEM STRIPOV IN DRUŽABNIH IGER
Anime: Sejem stripov in družabnih iger 2015, ki se bo letos odvijal v nedeljo, 16. avgusta 2015, je bil naša tretja točka pogovorov, kjer smo se dokončno odločili, da se ga bomo lahko tako udeležili kot tudi sodelovali na njem. Tukaj smo se dogovorili, da bi lahko na sejmu imeli srečelov, na katerem bi se zbiralo z donacijami sredstva za dogodek, ki ga želimo pripraviti v jesenskih dneh v Mariboru in o katerem je tudi bilo govora na sestanku. Poleg srečelova pa smo rekli, da bi prišla še v poštev tudi prodaja "second-hand" robe, kot so mange, DVD-ji, stripi itd. Mogoče bi lahko predstavili tudi japonsko igro koi-koi, ki se igra s Hanafuda kartami, ampak vse to morajo najprej potrditi iz društva Animov, tako da je dokončna odločitev glede vseh treh stvari v njihovih rokah.

4. ŠESTA OBLETNICA SKUPINE ANIMOKU
Ker naša skupina 24. septembra praznuje že 6 let obstoja, smo se domislili, da bi bilo lepo zabeležiti prvo leto druge polovice prvega desetletja našega delovanja z manjšim celodnevnim dogodkom, ki bi se odvijal v soboto, 26. septembra 2015. Prva zadeva, ki jo je bilo treba razčistiti je vsekakor bila možna lokacija. Predlogi so zaenkrat bili trije, tako da je treba najprej kontaktirati odgovorne in šele nato lahko dokončno sporočimo, kje bomo praznovali naših 6 let. Naslednja točka je bila, kaj bi bila tematika, in že takoj se je porodila ideja o "School Years" oz. "šolskih letih", kjer bi se osredotočali na japonsko življenje v šolskih klopeh. Tako bi morda pripravili različne utrinke iz japonskega šolskega življenja, pa tudi kakšno zanimivo predavanje o šolskem sistemu in šolskem življenju na Japonskem. To vsekakor ne bi bilo edino predavanje, saj smo še mislili, da bi lahko ponovili predavanje o kimonih in izvedli še predavanje o kartah Hanafuda. Poleg vsega tega bi pripravili še bazar in povabili ostala zainteresirana društva in trgovine k sodelovanju. Celotna ideja in program sta še v nastajanju, tako da potrpite. Vsekakor pa je jasno, da ne načrtujemo neke velike zadeve, temveč bolj zadevo z lahkotnim vzdušjem, kjer se lahko prijatelji in znanci, ki imajo skupne interese malce podružijo in uživajo ter še izvejo kakšno dodatno podrobnost o deželi, ki jo vsi vsekakor obožujemo.

5. IZLET NA KONVENCIJO NA MEJI NEVIDNEGA
V soboto, 3. oktobra 2015, bo v Ljubljani potekala tudi konvencija Na meji nevidnega, tako da je nekaj besede teklo tudi o tem. Prvo kot prvo smo se pogovarjali, ali se je bomo sploh udeležili. Nekateri med nami še žal ne vemo, kako bomo takrat s časom, tako da nismo prišli ravno do dokončnega zaključka, vendar po vsej verjetnosti se je bomo udeležili, pa čeprav morda ne v celotni zasedbi.

6. IZLET IN SODELOVANJE NA KONVENCIJI AKI CON
Zadnja točka pa je bila konvencija AkiCon v Gradcu. Od organizatorjev smo dobili povabilo, če želimo imeti stojnico, a ker bi zadevo bilo treba voditi v nemščini, predvsem kar se tiče igranja kart Hanafuda in One Piece RPG-ja, zaenkrat ni bilo ravno zanimanja. Konvencije se vsekakor bomo udeležili, vendar verjetno zgolj kot obiskovalci in ne kot sodelujoči.

To je torej na kratko o našem sestanku in pogovorih, ki so potekali na njem. V kolikor bomo prejeli še dodatna povabila za kakšna sodelovanja, bo verjetno treba izvesti še kak sestanek. Vsekakor pa bo za vsak posamezen dogodek in sodelovanje še tudi treba izvesti kak sestanek, da se dorečejo še dodatne podrobnosti, vendar ti bodo po vsej verjetnosti tako ali tako izvedeni kak teden pred dotičnim dogodkom.

Nikar ne skrbite, o vsem boste še pravočasno obveščeni, tako da upamo, da vam bo vse, kar se pripravlja, všeč.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...