05/07/2016

74. zvezek mange Bleach bo zadnji


V 73. zvezku mange Bleach, ki je izšel v ponedeljek, je bila razkrita informacija, da bo 74. zvezek zadnji, saj se manga bliža koncu. Izšel bo to jesen. Informacija, da je manga vstopila v zaključno dejanje, je znana že od februarja 2012.

Avtor mange Tite Kubo je mango začel izdajati v Weekly Shonen Jumpu leta 2001. Manga je na voljo tudi v angleškem prevodu, za kar so poskrbeli pri založbi Viz Media, kjer so marca letos izdali 66. zvezek. Na voljo pa je tudi v nemškem jeziku.

Manga je tudi navdihnila animejsko serijo, katere epizode so izhajale med leti 2004 in 2012 ter jih je bil vsega skupaj 366. 19. julija animejska serija izide tudi na Blu-Ray ploščku z originalnim toskim zapisom in angleško sinhronizacijo, za kar bodo prav tako poskrbeli pri Viz Media.

Manga pa ni navdihnila zgolj animejske serije, temveč tudi štiri animejske celovečerce, serijo romanov in tudi številne video igre. Povrhu pa je manga dobila tudi več odrskih adaptacij v obliki muzikalov, ki so se zvrstili od leta 2005. Najnovejši pride na odrske deske ta mesec.

Vir: ANN

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Igrana adaptacija mange Golden Kamuy dobi še letos nadaljevanje

Na uradnem profilu na družbenem omrežju X (nekdanji Twitter) za filmsko adaptacijo mange Golden Kamuy , katere avtor je Satoru Noda, so razk...