06/11/2017

Večer animejev in namiznih iger 18/2017

V soboto, 11. 11. 2017, vas ob 16. uri še predzadnjič v letošnjem letu vabimo v Vetrinjski dvor (prostor Freske), Vetrinjska ulica 30, Maribor, da se nam pridružite na Večeru animejev in namiznih iger. Tudi tokrat je vstop na dogodek prost, svojo udeležbo pa lahko potrdite na socialnem omrežju Facebook, če kliknete tukaj.

Tokrat si bomo ogledali drugi del filma Chihayafuru. Zgodba še vedno govori o Chihayi Ayase, ki obožuje igro s kartami karuta, ki je v srednji šoli ustanovila karuta krožek in se ji je skupaj z ostalimi člani uspelo uvrstiti na državno prvenstvo, kjer upa, da bo srečala prijatelja iz otroštva Arataja Watayo, ki pa je, kot se je izkazalo, ko je novico sporočil Taichiju Mashimi, prenehal igrati to igro. V nadaljevanju bomo torej priča poti do državnega prvenstva in ponovnemu srečanju Chihaye in Taichija z Aratajem. Film se bo predvajal v originalnem japonskem tonskem zapisu z angleškimi podnapisi.

Tudi namiznih iger ne bo manjkalo, saj se boste lahko preizkusili v igrah, kot so Ultimate Werewolf, Camel Up, Takenoko, The Resistance, Carcassonne idr. Na tokratnem dogodku bo tudi kratek sestanek glede našega sodelovanja na letošnjem Makkonu in okvirno tudi glede MokuMatsurija, tako da ste vabljeni tudi na tega.

Tako je naš tokratni program sledeči:

Animoku sestanek:
Makkon 2017 & MokuMatsuri 2018

Ogled filma Chihayafuru - Part 2

Prosto igranje namiznih iger

Spodaj si še lahko ogledate napovednik za tokratno projekcijo, prilagamo pa tudi sliko, kje v Vetrinjskem dvoru nas najdete.

Napovednik za Chihayafuru - Part 2

Kje nas najdete