05/02/2018

Večer animejev in namiznih iger 2/2018


Drugi letošnji Večer animejev in namiznih iger se bo pričel v soboto, 10. 2. 2018, ob 17. uri v Vetrinjskem dvoru (prostor Freske), Vetrinjska ulica 30, Maribor. Tudi tokrat si bomo ogledali japonsko filmsko produkcijo, nato pa se posvečali različnim družabnim igram. Vstop na dogodek je, kot vedno, prost, svojo udeležbo pa lahko potrdite tudi v dogodku na socialnem omrežju Facebook, če kliknete tukaj.

Tokratna projekcija je japonska fantazijska akcijska komedija GINTAMA, ki je postavljena v paralelni svet, v katerem so na Japonskem še vedno samuraji in se obdobje Edo še vedno ni končalo. Povrhu vsega so Zemljo napadla nezemeljska bitja, poznana kot Amanto, s katerimi so se prebivalci našega planeta spopadali 10 let, dokler se šogunat ni odločil priznati njihove vladavine. Tako šogunat začne delovati pod okriljem novih gospodarjev in prepove nošenje mečev. Samuraji se tako znajdejo pred iskanjem novih zaposlitev. Med njimi je tudi Gintoki Sakata (Shun Oguri), ki je lastnik agencije za vsa opravila. Med opravljanjem svojega dela spozna tudi Shinpachija Shimuro (Masaki Suda) in nezemljanko Kaguro (Kanna Hashimoto), ki je pripadnica zelo močne rase, imenovane Yato. Trojica v mestu med opravljanjem svojega dela poskrbi za marsikatero razdejanje. Gintama je filmska adaptacija istoimenske mange Hideakija Sorachija in se bo predvajala z originalnim japonskim tonskim zapisom ter angleškimi podnapisi.

Po projekciji bo kot vedno sledilo druženje ob različnih družabnih igrah, med katerimi bomo tokrat posebej izpostavili igro Bärenpark, v kateri, kot že samo ime pove, gradite rezervat z medvedi in tekmujetete z do 4 drugimi tekmovalci. Kdor na koncu igre zbere največ točk oz. zgradi park, ki mu prinese največ točk, zmaga. Vsekakor bodo na voljo tudi druge družabne igre, ki jih boste lahko preizkusili.
Tokratni program bo torej sledeči:
17:00 - 17:30 Začetek programa
17:30 - 19:45 Projekcija filma GINTAMA
19:45 - 23:59 Prosto igranje družabnih iger
20:30 - 21:30 Predstavitev/igranje igre Bärenpark

Spodaj si še lahko ogledate napovednik za tokratno projekcijo, prilagamo pa tudi sliko, na kateri je prikazano, kje točno v Vetrinjskem dvoru nas najdete.

Napovednik za GINTAMA

Kje nas najdete
Se vidimo!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...