07/03/2019

V soboto v Izoli kar dva animeja na velikem platnu

Kot smo že pisali v enem izmed prejšnjih člankov, se bo v izolskem art kinu Odeon v soboto, 9. marca 2019, ob 19. uri premierno predvajal anime Vrt besed (The Garden of Words) s slovenskimi podnapisi. K filmu je bil napovedan še bogat spremljevalni program, ki takrat še ni bil znan. Danes pa smo torej izvedeli, da se samo dogajanje začne že ob 10. uri, s programa pa je razvidno, da Shinkaijeva mojstrovina ni edina animejska projekcija. Ob 16:30 se bo v Kulturnem domu Izola namreč predvajala še ena animirana mojstrovina, in sicer Čudežno potovanje (Spirited Away) animacijskega virtuoza Hayaoja Miyazakija. Ker je projekcija namenjena najmlajšim, se bo ta animirani celovečerec predvajal v slovenski sinhronizaciji. Napovednika za obe animejski mojstrovini si lahko ogledate spodaj.

Celoten program sobotnega dogajanja bo sledeči:

10:00
Delavnica za najmlajše - ORIGAMI

15:30
Delavnica Paper craft

16:30
Projekcija animiranega filma Čudežno potovanje

17:30
Predavanje o cosplayju

19:00
Premiera animiranega filma Vrt besed

Dogodek organizira MAGnet manga oz. Društvo Animov v sodelovanju s CKŠP Izola, Art kinom Odeon in Veleposlaništvom Japonske v Sloveniji.
Vir: CKŠP Izola

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...