16/04/2024

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024, ki jo organizira istoimensko društvo na slovenski obali, ki se na svoji uradni spletni strani opisuje sledeče:

Kulturno društvo UMIKO združuje vse, ki se zanimajo za azijsko pop kulturo - animeje, mange, video igre, namizne igre, japonsko, korejsko in kitajsko tradicionalno kulturo, J-pop in K-pop glasbo, kulinariko, cosplay, ilustracijo in vse, kar paše zraven. V društvo se lahko včlani prav vsak in nas pobližje spozna ter se druži z ostalimi navdušenci.

Konvencija UmiKo 2024 bo tako tudi letos zajemala različne vidike azijskih popularnih kultur kot tudi vsega geekovskega, kar spada zraven. Znan je že tudi točen program dogajanja, ki so ga objavili konec tedna, tako da si že lahko ustvarite seznam, kaj vse bi si radi na konvenciji ogledali in katerih delavnic bi se želeli udeležiti. Letošnji program dogajanja je torej sledeči:

Na dogodku bo prisotno tudi naše društvo, za vas pa smo pripravili zabavni nagradni igri, vsekakor pa tudi ne bo manjkal že naš tradicionalni anime kviz, ki smo ga ponovno pripravili za vas v aplikaciji Kahoot!, tako da lahko na njem sodeluje do kar 400 sodelujočih. Na željo organizatorjev gre ponovno za kviz z najavnimi (openingi) in odjavnimi (endingi) špicami, smo pa ga vsekakor še malce začinili po naše. Od nas na dogodku lahko torej pričakujete sledeče:

Na naši stojnici bo mogoče tudi preizkusiti različne namizne igre z animejsko tematiko, predvsem pa bomo izpostavili igro Spy x Family: Mission for Peanuts, glede na to, da bo že celotna stojnica namenjena premieri animeja Spy x Family Code: White, ki prihaja v slovenske kinematografe pet dni po konvenciji UmiKo 2024.
Se vidimo torej to soboto v Kopru. Prinesite s sabo obilo dobre volje.