07/08/2012

Chibi AkiCon 2012 odpade

Na spletni strani chibi-akicon.at so organizatorji danes sporočili, da v letošnjem letu ne bo te konvencije. Poleg te informacije pa so na spletni strani tudi ponudili kartek pregled preteklih dogodkov, iz katerega je razvidno, da se je podobno že zgodilo leta 2008.

Če torej pogledamo njihovo zgodovino, opazimo, da se Chibi AkiCon otganizira že od leta 2007, ko je bil organiziran kot enodnevni dogodek, in sicer v prestolnici avstrijske Štajerske - Gradcu. Leta 2008, kot smo že omenili, je konvencija odpadla, že naslednje leto, torej leta 2009, pa so celotno dogajanje preselili v Bruck an der Mur, kjer se je ta konvencija organizirala vse do lanskega leta, in sicer na dveh lokacijah: leta 2009 v Wirtschaftskammer Regionalstelle Mürztal-Mariazellerland, v letih 2010 in 2011 pa v ÖGB Eduard Schwarz Haus. V tem času pa seveda ni več šlo za enodnevni dogodek, temveč dvodnevni.

Kot zanimivost je vredno omeniti to, da je Chibi AkiCon vedno potekal v mesecu oktobru in bil vedno jesensko obarvan, zaradi česar ima dogodek vsako leto, ko je, tudi svojo barvo. Tako je bil dogodek leta 2007 v znamenju modre, leta 2009 v znamenju oranžne, leta 2010 v znamenju vijolične in leta 2011 v znamenju rdeče barve. Na to jesensko obarvanost pa že kaže tudi ime dogodka, saj se v imenu pojavi beseda "aki", ki v japonščini pomeni jesen.

No, Chibi AkiCon 2012 torej odpade, kar je res škoda, saj smo nekateri bili v pričakuvanju tega dogodka, ampak očitno se organizatorjem za letos ni izšlo. Upajmo torej, da se bodo naslednje leto vsem za to oddolžili in pripravili nekaj res posebnega. Sicer pa je popolnoma razumljivo, da je kdaj pa kdaj potreben tudi kakšen odmor, saj organizacija takšnih odogodkov ni ravno mačji kašelj.

1 komentar:

  1. Neeeee T.T Tako sem se veselila. Še novi kimono komplet sem že imela sestavljenega.

    OdgovoriIzbriši

Večer animejev in družabnih iger 7/2024

V soboto, 30. 3. 2024, ob 17. uri ste ponovno vabljeni v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru na Večer animejev in družabnih ...