03/08/2012

Dogodki v mesecu avgustu

Prejšnji mesec smo napisali kar nekaj člankov o različnih dogodkih, ki se bodo zvrstili v mesecu avgustu. Da pa ne boste brskali po starejših objavah, smo se odločili, da bomo vse dogodke v tem mesecu, o katerih smo že pisali, zbrali v enem samem članku, prav tako pa dodali povezave do preteklih člankov.

Za začetek naj najprej povemo, da tudi naša skupina pripravlja raznovrstne neuradne dogodke za naše člane in bodoče člane naše skupine. Tako bodo tudi ta mesec potekala druženja v Kulturnem Inkubatorju na Koroški cesti 18 v Mariboru. Eno druženje v tem mesecu je seveda že bilo, in sicer ravno včeraj. Nadaljnja druženja v Kulturnem Inkubatorju pa bodo v četrtek, 9. avgusta in četrtek, 16. avgusta, in sicer v obeh primerih ob 19. uri. Podatek, kaj se v določenem terminu gleda, pa je na voljo samo našim članom.

Za naše člane in njihove prijatelje pa prav tako organiziramo "kino torke" in si tako kot skupina ogledamo različne filme. V tem mesecu si bomo tako v Planetu Tuš Maribor ogledali sledeče filme: 7. avgusta film TED, 14. avgusta filma MADAGASKAR 3 (2D podnaslovljeno) in POPOLNI SPOMIN (Total Recall), 21. avgusta film PLAČANCI 2 (The Expendables 2) ter 28. avgusta film BOURNOVA ZAPUŠČINA (The Bourne Legacy).

To so torej tomesečni neuradni dogodki, ki jih organiziramo mi, v nadaljevanju pa še sledijo različni dogodki na azijsko tematiko, ki so organizirani bodisi v sklopu EPK bodisi kako drugače.

6. avgusta bo tako ob 19. uri v Vetrinjskem dvoru na Vetrinjski ulici 30 v Mariboru (t. j. nasproti McDonaldsa v centru mesta) potekala v sklopu EPK 2012 otvoritev razstave COMICS, MANGA & CO., ki si jo bo mogoče ogledati vse do 31. avgusta, in sicer med 10. in 20. uro. Vstopnine pa seveda ni. Več o tem si lahko preberete v članku EPK 2012: Comics, Manga & Co.

Tudi v času med 19. in 26. avgustom bo v sklopu EPK 2012 potekalo dogajanje, povezano z japonsko tematiko, in sicer Japonski dnevi poezije in vina. Dogajanje se bo večinoma odvijalo na Vrazovem trgu na Ptuju. V sklopu tega pa bosta tudi dve okrogli mizi, in sicer ena v Mariboru (22. avgust) in ena na Ptuju (23. avgust). Tudi v tem primeru ni nobene vstopnine. Več o tem si lahko preberete v članku EPK 2012: Japonski dnevi poezije in vina.

Poleg vsega dogajanja v Sloveniji oz. Mariboru in Ptuju pa bi vas radi opomnili na še en dogodek v sosednji Avstriji, in sicer na AniNite 2012, ki bo na Tehnični univerzi na Dunaju med 24. in 26. avgustom, s pričetkom v petek, 24. avgusta ob 14. uri. V tem primeru pa je seveda potrebno plačati vstopnino. Tako dnevna karta v predprodaji stane 13 EUR, na dan dogodka pa 16 EUR, medtem ko boste za 3-dnevno karto v predprodaji odšteli 27 EUR oz., če želite karto skupaj s t. i. ConPaketom, 40 EUR, na dan dogodka pa boste zanjo odšteli 27 EUR, možnosti s ConPaketom pa seveda ne bo. Karte bodo v predprodaji še do 18. avgusta. Več o Aninitu 2012 si lahko preberete v naslednjih člankih: AniNite 2012, AniNite 2012 Info, AniNite 2012 Info Update, Znan še 2. gost na AniNitu 2012 in 3. gost naAniNitu 2012.

To so zaenkrat vsi dogodki, povezani z azijskimi kulturami, ki smo jih uspeli odkriti v naši bližini. Morda smo celo kakšnega spregledali in morda bo kakšen še sčasoma prišel zraven. V kolikor bomo odkrili še kaj, vas bomo o tem seveda takoj obvestili.