02/08/2012

Moj sosed Totoro na TV Sloveniji

V soboto, 4. avgusta 2012 se bo ob 11.25 na TV Slovenija 1 predvajal animejski celovečerec Moj sosed Totoro (Tonari no Totoro), ki prihaja izpod okrilja slovitega in priznanega studia Ghibli. Režiser animeja pa je Hayao Miyazaki, ki je tudi eden izmed ustanoviteljev tega studia in ki je odgovoren tudi za druge odmevne naslove, kakršni so Princesa Mononoke, Nausicaa iz doline vetra, Laputa: Grad v zraku idr.

V animeju Moj sosed Totoro se zgodba osredotoča na dve sestri, Mei in Satsuki, ki se preselita v nov dom, da sta bližje bolnišnici, v kateri je njuna mati. Na dvorišču tega novega doma se nahaja ogromno drevo, ki je dom trem Totorom, bogovom gozda. Ko deklici prejmeta sporočilo iz bolnišnice, da njuna mati ne bo prišla domov, kot jima je obljubila, mlajša sestra Mei pobegne od doma, da bi obiskala mater. In tako se more Satsuki obrniti na Totora, da ji jo pomaga najti.

Moj sosed Totoro je tako torej poleg animejev, kot so Kraljestvo mačk (The Cat Returns), Pompoko in Borko Pokorko (Porco Rosso), še eden izmed Ghiblijevih animiranih filmov, ki so v zadnjih letih ugledali luč sveta na slovenski nacionalni televiziji. Upajmo, da ne bo ostalo samo pri teh naslovih in se bo sčasoma pridružilo tej skopi izbiri še več animejskih naslovov, morda celo iz kakšnega drugega studia.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...