02/08/2012

Summer Days with Coo na Super RTL

Kot smo že v nekaj člankih prej zapisali, se po večini ob nedeljah zvečer vrtijo na nemškem kanalu Super RTL animeji. Tako si, kot smo že v eni izmed prejšnjih objav zapisali, lahko to nedeljo ogledate anime Dekle, ki je potovalo skozi čas.

Izjema pa ne bo niti naslednja nedelja, 12. avgusta 2012, saj si bo ob 20.15 možno ogledati naslednjo animejsko poslastico, ki bo predvajana prvič na nemški televiziji, in sicer Poletje s Coojem (Kappa no Kū to Natsuyasumi) režiserja Keiichija Hare.

Več kot dve uri trajajoč animejski celovečerec govori o majhni, osamljeni kappi Cooju, ki po čudežu preživi 200 let in se znajde v sodobnem Tokiu. Odkrije ga mladenič Koichi, katerega družina sprejme Cooja medse. Vendar pa se mora Coo soočiti tako s tragično preteklostjo kot tudi z življenjem v drastično spremenjenem okolju sedanjosti, ki zanj predstavlja velik izziv. S svojim človeškim prijateljem se tako odpravi v kraje, kamor še ni stopila človeška noga, v upanju, da bosta našla kakšno preživelo kappo. Coojevo življenje pa se še bolj zaplete, ko za njegov obstoj izve celotno mesto.

Za vse ljubitelje animejev in vse nostalgike, ki so odraščali ob nemških sinhronizacijah, je to anime, ki ga nikakor ne smete zamuditi, saj je vsekakor eden izmed boljših predstavnikov japonske animacije. Ob nemškem jeziku pa boste tako tudi lahko obujali spomine na dobre stare čase, ko so animeji na nemški televizij bili v razcvetu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...