05/09/2012

Anime Iron Man na Super RTL

Nemška televizijska postaja Super RTL je že od spomladi letošnjega leta prikazovala najrazličnejše animejske filme, med katerimi so bili Evangelion 1.11, Evangelion 2.22, Dekle, ki je potovalo skozi čas in mnogi drugi. Že prejšnji mesec pa je z animejskih filmov presedlala na animejske serije, predvajane v filmski dolžini. Tako si trenutno lahko vsako nedeljo ogledate po 4 epizode animejske serije Seirei no Moribito. Že v oktobru pa na Super RTL prihaja animejska serija, katere predloga izhaja iz Marvelove zakladnice stripov - Iron Man.

To 12-delno animejsko serijo si bo možno ogledati od sobote, 6. oktobra 2012 dalje. Na sporedu bo vsako soboto ob 22.00, predvajale pa se bodo torej 4 epizode skupaj, kar pomeni, da bo animejska serija v filmski dolžini.

Zgodba animejske serije govori o Tonyju Starku, fiziku, inženirju in direktorju velikega podjetja za izdelavo orožja, ki ga na bojišču z njegovim lastnim orožjem hudo ranijo in ugrabijo teroristi. Da njegovo srce ne bi nehalo biti, izdela obleko Iron Mana, s pomočjo katere mu uspe tudi pobegniti. Ko je na prostosti, se odloči, da bo s pomočjo te tehnologije skušal ohranjati mir na svetu. Tako se odpravi na Japonsko, da bi izkoristil sredstva Laboratorija 23, kjer je bil ustvarjen prvi obločni reaktor. Ker se tej raziskavi želi popolnoma posvetiti, se odloči, da se bo kot Iron Man upokojil, ter naroči masovno izdelavo teh oblek. A na slavosnosti, na kateri to sporoči, ga napade skrivnostna organizacija, imenovana Zodiak, zaradi česar mora spremeniti svoje načrte.

Animejska serija Iron Man je torej še ena animejska poslastica, ki nam jo ponuja nemška televizija in ki si jo je zagotovo vredno ogledati. Torej nikar ne pozabite, 6. oktobra ob 22.00 se zabava pričenja in to kar v filmski dolžini. Prav tako pa Super RTL načrtuje še ostale Marvelove animeje, med katerimi so Wolverine, Blade in Možje X. Škoda samo, da se naše televizijske hiše ne zgledujejo po nemških in oboževalcem servirajo kaj več animejskih naslovov, kot so jih do sedaj.

(Viri: Otakutimes / Wunschliste.de / Tomodachi.de)

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...