26/11/2012

Animejska serija Heidi na ORF1

Avstrijska nacionalna televizija ORF1 bo od 28. novembra dalje začela predvajati 52-delno animejsko serijo HEIDI, ki si jo bo mogoče ogledati od ponedeljka do petka ob 12:00, ponovitve pa bodo prav tako od ponedeljka do petka, in sicer ob 6:35 zjutraj.
Zgodba govori o deklici Heidi, ki je osirotela in se je morala preseliti k njenemu dedku Öhiju, kateri živi v alpskem visokogorju. Njen dedek je zelo zagrenjen človek in jo sprejme samo zato, ker je bil v to prisiljen. A ker je Heidi zelo dobrosrčna, bo morda sposobna omehčati dedkovo srce. V teh alpskih višavah se tako spoprijatelji se z kozjim pastirjem Petrom in pohabljeno Klaro, s katerima doživi številne dogodivščine.

Animejska serija prihaja izpod okrilji podjetij, kot so Bandai Visual, Oh Production, Zuiyo Enterprise in Eiken, za režijo pa je poskrbel Isao Takahata, ki je med drugim režiral tudi Grave of the Fireflies, Pom Poko in My Neighbours the Yamadas. Animejska serija ima za sabo že kar lepo časovno kilometrino, saj je nastala daljnega leta 1974, kar pomeni, da bo kmalu dočakala že svojih 30 let obstoja.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Večer animejev in družabnih iger 7/2024

V soboto, 30. 3. 2024, ob 17. uri ste ponovno vabljeni v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru na Večer animejev in družabnih ...