28/11/2012

Mange pri Carlsen Manga: April in maj 2013

Nemški založnik mang Carlsen Manga za pomlad/poletje 2013 pripravlja obilico novih naslovov, ki jih lahko pričakujete od aprila 2013. Članek bo razdeljen na tri dele, tako da si boste v prvem delu lahko prebrali o novostih, ki jih lahko pričakujete v aprilu in maju 2013, v drugem delu se bomo potem osredotočili na meseca junij in julij ter v tretjem delu še na avgust.

APRIL 2013

Kimi he - Worte an dich
Avtorica: Christina Plaka (Herrscher aller Welten)
roman v sliki
Christina Plaka je nemška mangaka, ki je debitirala z mango Prussian Blue, katera je izhajala v letih 2003 in 2004 v dekliški reviji Daisuki založbe Carlsen Manga ter so jo kasneje pri TOKYOPOP v petih rednih in dveh dodatnih zvezkih izdali pod naslovom Yonen Buzz. Pri TOKYOPOP je leta 2009 izšla tudi njena shonen manga Herrscher Aller Welten, ki je obsegala zgolj en zvezek. Sedaj pa so se pri Carlsen Manga odločili izdati tudi Kimi he - Worte an dich, ki je njeno zaključno delo študija na Univerzi v Kjotu. Gre za delo, pri katerem je svoj navdih jemala iz njenega lastnega življenja.

 

Puella Magi Madoka Magica 
Naslov izvirnika: Maho Shojo Madoka Magica
Avtorji:  Magica Quartet (zgodba) in Hanokage (risanje)
Zvrst: seinen, fantazija, drama
Manga je adaptacija istoimenske animejske serije, ki je v Nemčiji in sosednji Avstriji dobavljiva tudi na DVD ploščkih distributerja Universum. Manga serija sestoji iz 3 zvezkov in je na Japonskem bila izdana pri založniški hiši Houbunsha. Na prvi pogled deluje, tako kot tudi anime, kot ljubka shojo manga z magičnimi dekleti.



Soulless 
Avtorja: Avvon Gail Carriger in REM
Zvrst: romanca, steampunk, fantazija
Soulless je manga, ki je nastala v ZDA. Zgodba se odvija v viktorijanski Angliji in govori o trmoglavi devici Alexii Tarabotti, ki jo je na neki plesni prireditvi napadel vampir. Ker ji prikupni glavni kraljevi preiskovalec za nadnaravno Maccon, ki je alfa-volkodlak, ne želi povedati, zakaj je bila napadena, se odloči, da bo zadevo raziskala kar sama. Delo je v zahodnjaški obliki (torej ne v manga obliki) in bo pri Carlsenu izšlo v trdi vezavi ter formatu 15x22 cm.

 

How to Cosplay: Verwandle dich in deinen Lieblings-Charakter 
Zvrst: cosplay priročnik
Že od avgusta 2010 oskrbuje Carlsen Manga zainteresirane mangake z nasveti v doslej desetdelnem risarskem priročniku How to Draw a Manga. Aprila 2013 pa začenjajo z novo t.i. do-it-yourself serijo, in sicer How to Cosplay - Verwandle dich in deinen Lieblings-Charackter. Ta priročnik je namenjen začetnikom in jim pomaga pri izdelavi njihovega prvega kostuma. V njem se najdejo navodila in nasveti o tem, kako najbolje sešiti kostum, kakšno ličilo uporabiti, da bo izgled popoln itd.

 MAJ 2013

Junketsu + Kareshi 
Avtorica: Aya Shouoto (Kiss of Rose Princess)
Zvrst: josei, romanca, fantazija, komedija
Ker so vapirske in volkodlaške romance in Aya Shouto zaradi njenih risarskih sposobnosti v Nemčiji zelo priljubljeni, so se pri Carlsenu odločili za še eno njeno delo (v nemščini sta pred tem izšla že dve). Junketsu + Kareshi je romantična, fantazijska komedija, ki se dogaja v sodobni Japonski in govori o šolarki Cani, katere prijatelj iz otroških let Aki se izkaže za vampirja. Že na njunem prvem zmenku okusi njeno kri in jo tako spremeni v njegovo slugo. In tako mu mora Cana, če to hoče ali noče, pomagati pri iskanju sedmih "stigem", s katerimi želi prebuditi brata dvojčka Eriyo. Manga trenutno šteje 5 zvezkov.

Love Hour 
Naslov izvirnika: Koi no Jikan
Avtorica: Kazumi Ohya (Love Incantation)
Zvrst: yaoi, drama
Kazumi Ohya je v letu 2009 izdala mango v enem zvezku z nsalovom Love Incantion, ki je od januarja 2012 na voljo tudi v nemškem jeziku. Love Hour je stranska zgodba te mange, ki je nastala leta 2010. Če se bosta v njej ponovno srečala inštruktor Satoshi Mihara in jegov mladi ljubimec, pa boste izvedeli maja 2013. Tudi ta manga ima zgolj en zvezek.





To so torej manga in ostale novosti, ki jih Carlsen Manga pripravlja v aprilu in maju, v naslednjem delu pa boste torej izvedeli, kateri novi naslovi nas bodo razveseljevali od junija in julija dalje. Pričakujete ga lahko že jutri.

Vir: Carlsen Manga

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...