29/11/2012

Mange pri Carlsen Manga: Junij in julij 2013

Tukaj je sedaj drugi del novosti, ki jih v spomladansko-poletni sezoni naslednje leto pripravljajo pri Carlsen Manga. V tem delu se bomo osredotočili na meseca junij in julij. Upamo, da boste med naslovi našli tudi kakšnega, ki bi vas utegnil zanimati. Vsi naslovi so kakopak v nemškem jeziku, glede na to da gre za nemško založniško hišo.

JUNIJ 2013

Ousama Game - Spiel oder stirb 
Naslov izvirnika: Ousama Game 
Avtorja:von Nobuaki Kanazawa (zgodba) und Hitori Renda (art)
Zvrst: seinen, grozljivka, triler
Ta manga obsega pet zvezkov in je bila na Japonskem zaključena junija 2012. Gre za adaptacijo serije mobilnih romanov Nobuakija Kanazawe. Dobesedni prevod naslova pomeni "kraljeva igra". Manga pripoveduje in prikazuje zgodbo o peklenski igri, pri kateri morajo udeleženci sodelovati, če ne želijo umreti hude smrti. Serijo mang je na Japonskem izdala založniška hiša Futabasha, obstaja pa tudi filmska adaptacija.

 

Secret Service - Maison de Ayakashi
Naslov izvirnika: Inu X Boku SS ali Yoko X Boku SS
Avtorica: Cocoa Fujiwara (Ojosama to Youkai Shitsuji)
Zvrst: shonen, nadnaravno, komedija
Od junija 2013 bo v nemščini prav tako izšla bishonen manga Inu X Boku SS, ki nudi veliko komičnih, romantičnih in dramatičnih situacij. Na Japonskem je do sedaj izšlo 7 zvezkov, izdaja pa jih založniška hiša Square Enix. Manga je letos doživela tudi 12-delno animejsko adaptacijo. Naslednje leto boste torej v nemškem jeziku lahko prebirali dogodivščine Ririchiyo in njenega vdanega zaščitnika Soshija.

JULIJ 2013

Buster Keel 
Avtor: Kenshiro Sakamoto (Totsugeki Chicken) Zvrst: shonen, akcija, komedija
Kenshiro Sakamoto se v svoji mangi, ki šteje 12 zvezkov, zgleduje po Eiichiru Odi in Hiroju Mashimi, pri čemer gre za akcijsko pustolovščino, ki je podobna mangam, kot sta Fairy Tail ali Hunter X Hunter. Zgodba govori o Keelu, ki išče Sivo, domnevno najboljšega lovca na pošasti. Na svoji poti spozna nove prijatelje in se sooča s številnimi izzivi in napadi pošasti. Manga bo v nemškem jeziku od julija 2013 dalje izhajala vsaka dva meseca.

 

Chopperman - Lehrer und Meister! 
Avtor: Hirofumi Takei
Zvrst: shonen, akcija, komedija
Chopperja vsi najbolje poznamo iz uspešne mange in animeja One Piece. V primeru mange Chopperman gre torej za neke vrste stransko zgodbo v SD (Super Deformed) obliki, v kateri ima ta jelenček s plavim nosom končno glavno vlogo. V mangi tako postane superjunak oz. superzdravnik. Ciljna skupna mange so osnovnošolci, v mangi pa nastopajo poleg Chopperja tudi ostali junaki iz One Pieca, zgdbe pa so epizodične in trenutno obsegajo en zvezek.



Das wunderbare Leben des Sumito Kayashima 
Naslov izvirnika: Kayashimashi no Yuga na Seikastu
Avtorici: Haruhi Tono (zgodba) und Ellie Mamahara (art)
Zvrst: yaoi
Z Ellie Mamaharo so pri Carlsen Manga nemškim yaoi oboževalcem predstavili žanrsko mangako, ki na Japonskem redno ustvarja in objavlja nova dela že od leta 1990. Od takrat se jih je nabralo že preko 30 naslovov. Manga Das wunderbare Leben des Sumito Kayashima govori o razvajenem mladeniču, ki ga zanimajo samo zabave in antične knjige. Sčasoma pa svoje zanimanje preusmeri tudi na tajnika Koizumija. Zgodba je prikazana iz več zornih kotov in je razdeljena v tri zvezke.



Rock Lee  
Naslov izvirnika: Rock Lee no Seishun Full Power Ninden
Avtor: Kenshi Taira
Zvrst: shonen, akcija, komedija
Tudi Rock Lee je, podobno kot Chopperman, otroška oz. SD stranska zgodba enega izmed uspešnejših shonen naslovov, in sicer Naruta. V središču te mange, kot že sam naslov pove, je ninja Rock Lee in njegove dogodivščine, ki se ne končajo vedno dobro. Tako kot Hirofumi Takei je tudi Kenshi Taira do te mange bil popolnoma nepoznan med mangaki, vendar pa je njegova manga že doživela animejsko adaptacijo, saj animejska serija Naruto SD razveseljuje mladež že od letošnjega aprila na malih zaslonih.

In tako smo prispeli do konca drugega dela o manga novostih, ki jih bo naslednje leto punajala založba Carlsen. Sledijo torej samo še novosti, ki jih bodo ponudili v mesecu avgustu, deloma pa tudi v septembru, torej v času, ko se poletna toplina začne počasi poslavljati. Zadnji del bo najvrjetneje na voljo že danes zvečer.

Vir: Carlsen Manga

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...