03/12/2012

Manga novosti pri Egmont Manga: April in maj 2013

Tudi pri nemškem založniku Egmont Manga pripravljajo naslednje leto v spomladansko-poletni sezoni kar pestro izbiro novih manga naslovov. Tako kot pri Carlsen Manga imajo tudi pri Egmontu splanirane nove izdaje vse do meseca septembra. Kot smo to storili pri Carlsenu, bomo tudi v tem primeru razdelili izdaje mang v tri dele. V tem delu si bomo tako pogledali, kateri naslovi bodo izšli aprila in maja 2013.

APRIL 2013

Liar Game
Avtor: Shinobu Kaitani (Winner's Circle e Yokoso)
Zvrst: seinen, misterij, drama
Shinobu Kaitani je dobitnik nagrade Tezuka, njegova seinen drama Liar Game pa na Japonskem obsega že 14 zvezkov. Manga je doživela tudi adaptacijo v televizijsko serijo, ki že obsega dve sezoni, in v nekaj filmov. Zgodba govori o turnirju, ki se imenuje Igra laži, v katerem sodelujoči 30 dni prejemajo 100 milijonov jenov, katere lahko v času igre kradejo drug od drugega. Kdor denar ukrade, ga lahko obdrži, kdor pa ga izgubi, ga mora v celoti vrniti.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide

Noragami 
Avtorja: Toka Adachi (Alive: Saishuu Shinkateki Shonen)
Zvrst: shonen, nadnaravno, avantura
Za "Toka Adachi" se skrivata dva mangaka, ki sta debitirala z mango Alive: Saishu Shinkateki Shonen, ki je obsegala 21 zvezkov. Noragami je njun drugi skupni projekt, s katerim sta začela v letu 2010 in ga izdajata pri Kodanshanovi mesečni reviji Shonen Magazine. Manga trenutno obsega 5 zvezkov in govori o zabavnem tipu Yatoju, ki je božji pripravnik, kateri ljudem pomaga v sili samo zato, da bi si zagotovil krog vernikov.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide

Tokage
Avtor: Yaku Haibara (Kaiyu no Mori)
Zvrst: josei, misterij, nadnaravno
Tokage je manga serija, ki jo sestavljajo zgolj trije zvezki in govori o duhu z imenom Tokage, ki je ujet med tem- in onostranstvom. Na začetku zgodbe se ta duh polasti telesa pred kratkim umrle svetnice Yuke in pripravi njenega prijatelja Shinobuja do tega, da njeno telo ohranja pri življenju s pomočjo spiritualne energije. Če bo Shinobu duhu Tokage lahko pomagal, boste lahko izvedeli od aprila do avgusta 2013, ko bodo izhajali posamezni zvezki v dvomesečnih intervalih.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide

Toradora!
Avtorja: Yuyuko Takemiya (zgodba) in Zekkyou
Zvrst: shonen, romanca, komedija
Zekkyouva Toradora! je alternativna pripoved istoimenske desetdelne serije romanov avtorice Yuyoko Takemiya,
ki jih je ilustriral Yasu, v obliki mange. Iz tega razloga manga in 25-delna animejska serija iz leta 2008, ki se v večji meri orientira po romanih, nista povsem skladna. Manga na Japonskem izhaja zelo počasi. Začela je izhajati leta 2007, letno pa izide zgolj en zvezek, tako da do danes šteje manga zgolj pet zvezkov. Zgodba v mangi se vrti okoli Ryujija Takasuja in Taige Aisake.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide

Two Hot! 
Naslov izvirnika: Netsuppoi desu yo?
Avtorica: Jun Mayama (Dragon Love)
Zvrst: yaoi, komedija
Oboževalci yaoi strokovnjakinje Jun Mayama se lahko te pomladi veselijo mange, ki vsebuje samo en zvezek in nosi naslov Two Hot! Gre za delo avtorice mange Sexy Effect 96, ki govori o ljubezenski bitki med učiteljem matematike in šolskim zdravnikom na neki deški šoli. Manga je na Japonskem izšla pri založbi Shinshokan februarja letos.

Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide

MAJ 2013
 
Awesome Darling
Naslov izvirnika: Attouteki Darling
Avtorica: Nase Yamato (Ein Lehrer zum Verlieben)
Zvrst: yaoi
Zadnje delo Nase Yamato, ki je izšlo v nemščini, je bila manga Liebe braucht keine Worte, ki je izšla pri založbi Planet Manga. Z Awesome Darling pa sedaj Egmont ponuja že novo delo te avtorice, ki bo maja razveselilo oboževalce te zvrsti. Manga sestoji iz zgolj enega zvezka, dogaja pa se v zobozdravniški ordinaciji.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide

Shiki
Avtorja: Fuyumi Ono (zgodba) und Ryu Fujisaki (art)
Zvrst: shonen, misterij, grozljivka
Manga Shiki bo maja končno na voljo tudi v nemščini. Na Japonskem je že zaključena in jo sestavlja 11 zvezkov. Nastala je izpod risarske roke Ryuja Fujisakija in sloni na istoimenski seriji petih romanov avtorice Fuyumi Ono. Dogajanje je postavljeno v odročno vasico Sotoba, v kateri se najprej zgodi serija nenadnih in skrivnostnih smrtnih primerov, nato pa se v grad nad vasjo naseli še čudna, vampirsko lepa družina. Leta 2010 je nastala tudi istoimenska animejska adaptacija, ki šteje 24 epizod.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide

In tako smo prispeli do konca prvega dela spomladansko-poletnih novosti pri Egmont Manga. V drugem delu se bomo posvetili novostim, ki jih lahko pričakujete v juniju in juliju 2013. Upamo, da ste v tem članku našli kak naslov zase, prav tako pa tudi upamo, da boste zase našli kak naslov tudi v naslednjem delu.

Vir: Animania in Egmont Manga

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Večer animejev in družabnih iger 7/2024

V soboto, 30. 3. 2024, ob 17. uri ste ponovno vabljeni v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru na Večer animejev in družabnih ...