05/12/2012

Manga novosti pri Egmont Manga: Avgust in september 2013

V tem delu članka o spomladansko-poletnih novostih založbe Egmont Manga si bomo pogledali še, kaj vse so pripravili v mesecih avgust in september. V tem času se poletje še ne bo popolnoma izteklo, zato boste katerega izmed naslednjih naslovov lahko izkoristili za prijetno poletno branje na kakšni plaži pod palmami. Tudi v avgustu in septembru je ta kölnska založba pripravila kar pestro izbiro novosti.


AVGUST 2013

Canon & Aria 
Naslov izvirnika: Renso no Aria
Avtorica: Miko Mitsuki (Honey Blood)
Zvrst: shojo, akcija, romanca
Canon & Aria je delo avtorice mange Honey Blood, ki je prav tako že izšla v nemščini, vendar pri Planet Manga, in vsebuje samo en zvezek. Zgodba se tokrat ne osredotoča na vampirje, temveč na Ario in je prikazana nadvse romantično ter lepo. Življenje tega dekleta, ki obiskuje samostansko šolo, se po njenem 16. letu radikalno spremeni, saj dobi od prijatelja, s katerim si že leta dopisuje, prstan, temu pa sledijo neprestana zasledovanja in napadi. Nekega dne se tako pojavi Canon, ki trdi, da je njen telesni stražar.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide

Dreizehn
Avtorica: de.zibel
Zvrst: yaoi, fantazija
Dreizehn je prva manga nemške avtorice de.zibel, ki ima za ozadje zgodovinsko-fantazijsko kuliso ter govori o mladem tovrniškem delavcu Adrianu, ki zahvaljujoč incidentu s padajočo strešno opeko spozna dimnikarja Kiana, ki pa ni navaden dimnikar, saj popelje Adriana v magični svet nad mestnimi strehami, kjer sajasti duhovi zganjajo svoje norčije.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide

Sense & Sensibility 
Naslov izvirnika: Bunbetsu to Takan
Avtorica: Hina Sakurada
Zvrst: shojo, romanca, drama
Sense & Sensibility je zbirka kratkih zgodb, ki se osredotočajo na prvo, naslovno zgodbo, podobno kot Sakuradina manga Von einer Blume, die ein Messer trägt. V tem primeru ne gre za adaptacijo romana Razsodnost in rahločutnost avtorice Jane Austen v mango, temveč za pripoved o mladi Ayi, ki se brezupno zaljubi v starejšega brata svojega trenutnega partnerja, kar je pravi recept za katastrofo.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide

Spotlight Lover 
Avtorica: Kakine (Touch me Teacher)
Zvrst: yaoi
Če vas je manga Touch me Teacher, ki je že na voljo v nemškem jeziku, navdušila, potem se lahko že veselite avgusta, saj bo takrat izšla podobna manga iste avtorice z naslovom Spotlight Lover, ki prav tako vsebuje zgolj en zvezek. Gre za mango, ki vsebuje več kratkih zgodb, ki se ohlapno navezujejo na eno temo, ki je v tem primeru 'ljubezen v japonskem šovbiznisu'.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide

SEPTEMBER 2013

Heartbeat Trio
Naslov izvirnika: Mune ga Kowareso von
Avtorica: Ichika Hanamura (Kimi wa Amai Amai) 
Zvrst: yaoi
Heartbeat Trio je bil leta 2011 objavljen v Shinshokanovi yaoi reviji Dear+. Posamezna poglavja te melanholične in tenkočutne zgodbe o ljubezenskem trikotniku so zbrana v enem samcatem zvezku, ki je na Japonskem izšel januarja letos, Egmont pa jo bo v nemščini splavil v prodajo ob zaključku njihovega poletnega manga programa.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide

I'll bind you
Naslov izvirnika: Shibatte Agemasu von
Avtorica: Ayano Saijo
Zvrst: shojo, obscenost
I'll bind you je po I care for you in I'll steal for you (trenutno) zadnji del ljubezenske zgodbe Rowdy Takashi Onizuke, vendar se ne rabite bati, saj ima ta mangaka v svojem portfelju še kar nekaj romantičnih naslovov, katere Egmont Manga v prihodnje prav tako načrtuje. Če sta prejšnja dela bila po vašem okusu, potem vsekakor pograbite v roke tudi to mango.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide

Liebesskizzen
Naslov izvirnika: Ikezu Kareshi no Otoshikata von
Avtorica: Aya Sakyo (S.P.Y.)
Zvrst: yaoi
Za imenom Aya Sakyo se skriva nihče drug kot Ayane Ukyo, avtorica mang, kot sta Desire (c) Max in Biyaku Café. "Sakyo" psevdonim uporablja izrecno za  njena yaoi dela in Liebesskizzen je njeno prvo tovrstno delo, ki bo dobilo nemški prevod. Kako dobro bo nemški prevod sprejet, pa bo jasno šele septembra 2013.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide

The Chronicle of the Clueless Age
Naslov izvirnika: Shonenshojo Ryoryuukivon
Avtorja:
Usamaru Furuya (zgodba in art) in Otsuichi (zgodba)
Zvrst: seinen, slice of life
Egmont bo za zaključek poletnega programa mang izdal zbirko kratkih zgodb The Chronicle of the Clueless Age, ki vsebuje teme, kot so odraščanje, psihologija in nadrealizem. Delo se osredotoča na več mladostnikov, od katerih se mora vsak posamezen soočiti z eno naporno situacijo.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide

In tako smo zopet prispeli do konca spomladansko-poletnih novosti še ene nemške založbe. V naslednjih dneh pa lahko pričakujete še novico o spomladansko-poletnih novostih pri nemškem TOKYOPOP-u, ki jo bomo objavili v enakem formatu, kot smo to storili že pri Carlsenu in Egmontu. Upamo, da ste tudi tokrat našli kaj zase in da boste našli zase kaj tudi pri TOKYOPOP-u.

Vir: Egmont Manga in Animania

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Izšel je kratkometražni anime ALIEN: MONDAY

Ste se kdaj vprašali, kako bi znanstveno-fantastična mojstrovina Osmi potnik ( Alien ) režiserja Ridleyja Scotta izgledala v animejski obli...