04/12/2012

Manga novosti pri Egmont Manga: Junij in julij 2013

V drugem delu našega članka o Egmontovih manga novostih v naslednjeletni spomladansko-poletni sezoni si bomo pogledali, katere nove manga naslove lahko pričakujete v mesecih junij in julij, ki bodo popestrili in začinili vaše poletno branje. Ponudba v teh dveh mesecih bo kar pestra, saj bodo splavili skupaj kar osem novih naslovov.

JUNIJ 2013

Detektiv Conan Special Romance Edition
Naslov izvirnika: Meitantei Conan Romantic Selection
Avtor: Gosho Aoyama
Zvrst: shonen, avantura, romanca
To je poleg Detektiv Conan Black Edition, ki izide marca 2013, še ena posebna izdaja mange o detektivu Conanu, o kateri že sam naslov veliko pove. V mangi, ki obsega 350 strani, so zbrani najlepši trenutki med Conanom in Ran, ki jih je bilo mogoče zaslediti v prvih 71 rednih zvezkih mange Detektiv Conan.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide

Double Essence
Avtorica: Ryo Takagi (Devil's Game)
Zvrst: yaoi, komedija
Ryo Takagi je nemškim yaoi oboževalcem že zelo poznana avtorica, saj so pri Egmontu izdali že veliko njenih del, sedaj pa bodo v juniju 2013 k tej paleti njenih del dodali še en naslov, in sicer Double Essence, ki je v bistvu zbirka kratkih zgodb, katera je nastala že leta 2001 in spada med Takagijina zgodnja dela. Gre za delo v enem samem zvezku.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide

Gothic Cage
Naslov izvirnika: Soka no Ori
Avtorica: Miku Momono (Summer Wars)
Zvrst: shojo, romanca
Pri Egmontu so od Miku Momono izdali že enoštevilčni mangi Gothic Love in Gothic Mystery, za poletje 2013 pa načrtujejo k temu repertoarju dodati še eno mango, in sicer Gothic Love, ki govori o Tsubaki, dekletu iz ugledne hiše, in njeni poredni prvi ljubezni, saj je njen izbranec nihče drug kot njen svak.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide

Sai X Ai
Avtorica: Kaco Mitsuki (Dear!)
Zvrst: shojo, romanca
Kaco Mitsuki je na nemško govorečem območju že dobro poznana mangaka, saj je kölnska založba Egmont do sedaj izdala že dve njeni deli, in sicer Sora Log in Kiss & Hug. Pri Sai X Ai gre za mango, ki vsebuje dva zvezka in je na Japonskem že zaključena. Zgodba je zelo čustvena in romantična ter govori o nemogoči ljubezni (vsaj na začetku) neke šolarke, ki se zaljubi v lepega neznanca, za katerega se izkaže, da je to njen učitelj.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide

JULIJ 2013

Bloody Magic
Avtorica: Alexandra Völker (Catwalk)
Zvrst: shojo, komedija
V Bloody Magic bo ponovno nastopila kaotična čarovnica Uschi, katero je avtorica predstavila že v svoji prejšnji mangi z naslovom Dark Magic, ki je nastala leta 2010, le da je tokrat v središču dogajanja mlada Lina, ki Uschi zaprosi za pomoč, saj želi vsaj enkrat v življenju hoditi z vampirjem. Ali se bo to dobro končalo, bomo lahko izvedeli julija 2013.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide

Liebespfand
Naslov izvirnika: Ousama no Shichiya
Avtorica: Kanoko Sakurakoji (Black Bird)
Zvrst: shojo, fantazija, romanca
Aprila 2013 izide 16. zvezek mange Black Bird in če vam to od avtorice Kanoko Sakurakoji še vedno ni dovolj, si boste lahko v juliju priskrbeli še eno njeno delo, saj bo takrat Egmont na knjižne police poslal mango Liebespfand, ki je njeno delo iz leta 2006. Zgodba govori o naivni Amy, ki z moškimi enostavno nima sreče. Nekega dne se zaljubi v Shuuja, čednega mladeniča, ki ima v lasti zastavljalnico. Shuu deluje kot nadvse hladna oseba, vendar pa se pojavi vprašanje, ali je dejansko tak podlež, za kakršnega se izdaja.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide

Love Flag Girls
Avtorica: Itsumi Takahashi (Office de Ijimete)
Zvrst: yuri, obscenost, avantura
Pri Love Flag Girls gre za mango v enem samem zvezku, ki se dogaja na piratski ladji in govori o erotičnih dogodivščinah med dekleti. To je manga za odrasle in yuri oboževalce oz. oboževalke. Mangaka Itsumi Takahashi sicer ni zvesta samo tej zvrsti, saj k njenemu repertoarju poleg yuri naslovov spadajo tudi shojo, josei in yaoi naslovi.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide

Tsumikoi
Naslov izvirnika: Tsumi Koi 
Avtorica: Yuu Yoshinaga (Sakura no Kioku)
Zvrst: shojo, romanca
To je prva manga Yuu Yoshinage, shojo avtorice, ki veliko obeta in na Japonskem svoja dela objavlja v Shogakukanovi dekliški reviji Betsucomi, na nemško govorečih tleh. Gre za zbirko romantičnih kratkih zgodb, v kateri naslovna zgodba govori o šolarki Yashiro, ki je po naključju bila priča, kako se je njen sošolec Maki srečal z nekim dekletom, ki ni njegova punca. Tako pomisli, da bi lahko šel na kak zmenek tudi z njo, a igra počasi uide z vajeti, saj Yashiro sčasoma podleže Makijevim čarom.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide

In tako smo prispeli do konca drugega dela članka o spomladansko-poletnih novostih, ki jih pripravljajo naslednje leto pri Egmontu. V naslednjem delu si bomo torej še pogledali novosti za avgust in september 2013. Za zdaj pa vam lahko povem, da tudi v teh dveh mesecih pripravljaj skupaj kar osem novitet, a več o njih v naslednjem in hkrati zadnjem delu.

Vir: Animania in Egmont Manga

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...