19/01/2013

AkiCon letos v Gradcu?


Lanski Chibi AkiCon, največji anime in manga dogodek na avstrijskem Štajerskem, je žal odpadel, a organizatorji že s polno paro pripravljajo vse potrebno za letošnji dvodnevni dogodek, ki se bo, tako kot predhodni, odvijal jeseni. Za razliko od prejšnjih se bo imenoval samo AkiCon 2013, torej brez "chibi". Prav tako dogodek naj ne bi več bil v mestecu Buck an der Mur, temveč se bi z letošnjim letom naj prestavil še bliže nam, in sicer v Gradec.


Njihova Facebook stran, na kateri objavljajo vse nove informacije glede dogodka, že deluje, čeprav zaenkrat še ni veliko znanega. Na njej pa so med drugim zapisali sledeče:
"2013 bo spet AkiCon. Sicer brez Chibi, ampak z novimi idejami, novo motivacijo, kot tudi s starimi in novimi obrazi. Načrtovanje in priprave so že v polnem teku. Informacije, kaj se glede AkiCona dogaja, najdete zaenkrat na naši Facebook strani."
"Kaj se trenutno dogaja z AkiConom? Telefoni pregorevajo in se snemajo oglasi. Določajo se termini in po postopku počasi se daleč pride tudi lokacija. Veliko je še treba postoriti, da vam pričaramo 2 nepozabna dneva."
Prav tako pa je v izdelavi tudi njihova spletna stran akicon.at, ki je trenutno še čista osnova brez kakršnihkoli olepšav. Izvedeli pa smo, da bodo v teh dneh začeli tudi z iskanjem maskote za letošnji dogodek.

V kolikor izvemo več informacij o tej konvenciji, vas vomo tako ali tako obvestili. V glavnem, upajmo, da se jim tokrat vse lepo izide in nam resnično uspejo pričarati nepozaben dogodek, ki bo lepo popestril sicer barvite, a otožne jesenske dni.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...