05/01/2013

HanaMatsuri 2013


HanaMatsuri je projekt združenja AniMatsuri, ki združuje avstrijsko plesno tradicijo z japonskimi tradicijami, oboje pa še dodatno povezuje s cosplayjem. Plesni dogodek se bo odvijal v soboto, 2. marca 2013, s pričetkom ob 19. uri, in sicer v SkyDomu na Schottenfeldgasse 29 na Dunaju, Avstrija. Organizatorji obljubljajo bogat plesni program s klasično in moderno glasbo. Prireditev je namenjena vsem oboževalcem animejev in mang, ki jih zanima avstrijsko-japonska plesna zabava in ki se želijo zabavati ob plesnih korakih.
Poleg samega prostega plesa pa organizatorji obljubljajo tudi številne plesne igre, pri katerih lahko obiskovalci pokažejo svoje spretnosti in tako prejmejo tudi odlične nagrade. Na prireditvi se bo vrtela tako klasična glasba kot tudi glasba za plesne pare in disko glasba. Z majhnimi plesnimi tekmovanji se bo tako določilo, kdo bo naslednji "cvetni kralj" oz. naslednja "cvetna kraljica".


Program dogodka je sledeči:
- Vstop: 19.00
- Otvoritev: 20.00
- Razglasitev zmagovalca: 23:30
- Polnočni dodatek: 24.00
- Zaključek: 02.00

Organizatorji tudi prosijo obiskovalce, da se držijo pravil oblačenja za ta dogodek. Tako so dovoljena oblačila za ta dogodek:
* tradicionalna japonska oblačila (npr. yukata, kimono),
* večerni cosplayji,
* lastnoročno izdelane večerne obleke za karakterje iz animejev oz. mang,
* uniforme in
* Gothic Lolita oblačila (segati morajo vsaj do kolen).
Dovoljen pa je tudi  crossplay (moški oblečen v žensko ali obratno) in je prav tako dobrodošel.

Za konec pa še finančna plat dogodka. Vstopnice so v predprodaji že od oktobra 2012 in bodo vse do konca januarja 2013 dobavljive po ceni 16 EUR. Februarja 2013 in na dan dogodka pa bo cena vstopnice znašala 18 EUR. Poleg tega si je do konca februarja 2013 možno rezervirati tudi mize, kar stane še dodatna 2 EUR.

Za več informacij lahko odklikate na blog združenja AniMatsuri (povezava zgoraj).

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...