19/01/2013

PANINI COMICS (Nemčija) NOVOSTI - februar 2013


Tudi pri nemški veji založbe Panini Comics (Planet Manga) v mesecu februarju najavljajo nekaj novih izvodov mang, med katerimi sta tudi dva povsem nova naslova. Sicer paleta mang ni tako velika kot pri TOKYOPOP-u, vendar pa je med njimi kar nekaj zanimivih naslovov. In s čim nas bodo torej razveseljevali in razvajali v februarju?


BERSERK MAX - Band 18 (2in1)
Naslov izvirnika: Berserk
Avtor: Kentaro Miura
Zvrst: akcija, pustolovščina, fantazija, grozljivka, seinen, nadnaravno, tragedija
Orjak z velikim mečem, desno roko iz najtršega jekla in črnim ogrinjalom. To je pojava mečevalca z imenom Guts, ki je namenjen v kraj, kjer dežuje kri in so gore iz trupel. Odkar jo je rešil, ga na poti, na kateri srečujeta horde demonov zahvaljujoč žigu na njegovem vratu, spremlja tudi majhna vila Puck. Svet, v katerem živi Guts, je poln nasilja, krvi, trupel in demonov, njegova pot pa polna vratolomnih nevarnosti.
DIE TRAUMFRAU - Band 6
Naslov izvirnika: Toshiue no Hito
Avtor: Ryuta Amazume
Zvrst: komedija, drama, ecchi, romanca, seinen
Tsutomu na kolidžu sreča žensko, ki je starejša od njega, vendar iz nekega razloga zelo podobna dekletu iz njegovih sanj. Tsutomu se v njo zaljubi do ušes in se tako spusti v srce razbijajoče razmerje s starejšo žensko.
EIN LEHRER ZUM VERLIEBEN - Band 4
Naslov izvirnika: Kyoushi mo Iroiro Aru Wake de
Avtor: Nase Yamato
Zvrst: yaoi
G. Komori je malce neroden učitelj, ki svoje delo jemlje zelo resno. Vsak dan ga njegovi učenci postavljajo pred nove izzive. G. Takigawa iz paralelke pa je za razliko od njega najbolj priljubljen učitelj na šoli, saj mu očitno skoraj vse uspeva. A kmalu g. Komori izve za kolegovo skrivnost ...
FRANKEN FRAN - Band 8
Naslov izvirnika: Franken Fran
Avtor: Katsuhisa Kigitsu
Zvrst: komedija, grozljivka, zf, shonen, nadnaravno
Na odročnem, redko obiskanem delu Japonske se nahaja gotska vila, kjer je nekoč živel svetovno priznani kirurg Naomitsu Madaraki, ki pa se že leta ni vrnil domov. V njej sedaj prebiva njegova "hčerka" Fran Madaraki, s trumo lastnih demonskih kreacij in "mlajšo sestro" Veronico. Fran je zelo nenavadno in, kot oče, kirurško talentirano dekle, ki lahko obudi tudi mrtve, saj je prepričana, da je življenje treba rešiti za vsako ceno.
MAKEN-KI - Band 1
Naslov izvirnika: Maken-Ki
Avtor: Hiromitsu Takeda
Zvrst: akcija, ecchi, fantazija, harem, romanca, shonen
S serijo Maken-Ki nam Hiromitsu Takeda v osvežujoči mešanici ecchija in pretepačine pričara povsem drugačno srednjo šolo, saj na akademij Tenbi učenci uporabljajo skrivnostne moči, ki se imenujejo "maken". Kot novinec v šolo pride tudi Takeru Oyama, kjer sreča Haruko Amayo, prijateljico iz vrtca, in druge učence, ki so po večini ženske in imajo vsak svoje sposobnosti.
SANCTUARY AMNESIA GIRL - Band 2
Naslov izvirnika: Zettai Shoujo Seiiki Amnesian
Avtor: Kaishaku
Zvrst: akcija, drama, ecchi, seinen, shojo ai, yuri
Nuna Himeko je kot otrok izgubila družino. Nekega dne v cerkvi najde hudo zdelano in z mečem zabodeno dekle, ki je na las podobno njeni mrtvi sestri. Dekletu je ime Chikane in se ne spomni ničesar. Kmalu zatem pa začnejo Himeko loviti skrivnostni neznanci, saj želijo od nje "zmajev krik", ki bi se naj nahajal v njenem telesu.
TALISMAN HIMARI - Band 6
Naslov izvirnika: Omamori Himari
Avtor: Matra Milan
Zvrst: akcija, ecchi, harem, romanca, shonen, nadnaravno
Življenje 16-letnega, na mačje dlake alergičnega, osirotelega fanta Yuuta postane kaotično, ko se pred njim pojavi skrivnostno dekle Himari in mu pokaže, da mu je namenjeno loviti "ayakashije" (živalim podobne demone). Povrhu pa je Himari v resnici mačka, kar zanj predsztavlja težavo, saj je nanje alergičen, pa tudi Rinko Kuzaki, njegova prijateljica iz otroštva, ni ravno navdušena nad njo.
VALMONT - Band 1
Naslov izvirnika: Shishaku Valmont - Kiken na Kankei
Avtor: Chiho Saito
Zvrst: drama, zgodovinsko, romanca, shojo
Chiho Saito, avtorica legendarnih manga serij, kot sta Revolutionary Girl Utena in Daughter of Basilis, se v svojem novem delu loteva teme velikokrat v film adaptiranega romana Nevarna razmerja (Dangerous Liaisons), v katerem je osrednji lik francoski častnik Pierre Choderlos de Laclos in se dogaja v 18. stoletju. Zgodba je polna ljubezenskih spletk, prevar in maščevanja.







VAMPIRE PRINCESS - Band 5
Naslov izvirnika: Kyuuketsuhime
Avtor: Toshihiro Hirano, Narumi Kakinouchi
Zvrst: drama, fantazija, grozljivka, shojo, nadnaravno
Nahajamo se v obdobju Meidži. Yuu poseduje vampirske moči. Zanjo skrbita njen krušni oče in bratranec Aoi, da lahko živi povsem normalno življenje. V sošolki Yui prvič v življenju najde pravo prijateljico, a to prijateljstvo in tudi mir začno kmalu ogrožati temačne sile ...








To so torej februarske manga poslastice, ki so jih za nas pripravili pri Panini Comics. Trenutno še na Book Depository žal mange niso objavljene. Ko bodo na voljo za prodajo, bomo dodali "Buy Now" gumbe, da boste lahko lažje dostopali do njih. Upamo, da ste našli kakšno zase in, če ste, vam želimo obilo bralnih užitkov, ko boste mango imeli v rokah.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...