16/01/2013

TOKYOPOP MANGA NOVOSTI - februar 2013


Kot smo obljubili pri januarskih manga novostih, je tukaj še februarski izbor mang, ki so jih za nas pripravili pri nemškem TOKYOPOP-u. Tudi februarja bo paleta novih številk mang in novih naslovov presegala številko dvajset, tako da upamo, da boste med spodnjimi naslovi našli tudi kakšnega zase. Za mesec februar so tako pripravili naslednje naslove:


BLAU - WIE HIMMEL, MEER & LIEBE - Band 6
Naslov izvirnika: Blue
Avtor: Kozue Chiba
Zvrst: drama, romanca, shojo
Ko so po treh letih Mimi vrne iz Tokia nazaj na rodni otok, jo z odprtimi rokami pričakajo prijateljica Sumire in Yosuke ter Hikari, prijatelja iz otroških let. Njihova toplina in šum azurno modrega morja so pravi balzam za Mimijino zlomljeno srce. Štirje prijatelji pa kaj kmalu spoznajo, da so nedolžni dnevi njihovega otroštva že zdavnaj bili odplavljeni kot peščena zrna v valovih in so v ritmu plimovanja nastopili novi razburljivi časi.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide





BLEACH - BAND 55
Naslov izvirnika: Bleach
Avtor: Tite Kubo
Zvrst: akcija, drama, shonen, nadnaravno
Bleach je zgodba o Ichigoju Kurosakiju, 15-letnem dijaku, ki je že od otroštva sposoben videti duhove. Tako spozna tudi šinigami bojevnico Rukio Kuchiki, ko se ravno bojuje z zlim duhom (Hollow). Med bojem utrpi hude rane, tako da vso svojo moč začasno prenese na nič hudega slutečega Ichigoja, ki mora tako opravljati dnevna opravila šinigamijev, dokler si Rukia ne opomore. S tem pa se znajde v nenavadnem svetu, polnem mogočnih duhov in demonov, ki živijo med ljudmi.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide




+C: SCHWERT UND KRONE - BAND 3
Naslov izvirnika: +C: Sword and Cornett
Avtor: Tama Yugyouji
Zvrst: akcija, pustolovščina, fantazija, josei, misterij
Belca Noctircus je sin preproste ulične plesalke in kralja kraljestva Azelprade. Čeprav je tretji princ v kraljevi družini, se ga dvorjani izogibajo. Samo njegov starejši brat, prestolonaslednik Hector, mu je naklonjen. Ko se ta vrne s poučnega potovanja, naznani, da želi spremeniti zakon, saj želi "Amontelom", ki veljajo za pošasti, ponuditi enake pravice kot ljudem. Mogočni svet starešin želi to na vsak način preprečiti in Hector umre na sumljiv način. Njegova smrt vplete preostala prestolonaslednika v nevarno pustolovščino, polno skrivnosti in spletk.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide



DREAMLAND - Band 1: Feuer!
Naslov izvirnika: Dreamland
Avtor: Reno Lemaire
Zvrst: akcija, pustolovščina, komedija, ecchi, fantazija, romanca
Odkar je Terencova mati umrla v požaru, se ta zelo boji ognja. Neke noči pa mu v nočni mori uspe premagati ogenj in prejme moč za njegovo obvladovanje. Tako postane popotnik med resničnim svetom in t. i. Dreamlandom, svetom sanj, v katerem je vse mogoče.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide







HAPPY MARIAGE?! - Band 8
Naslov izvirnika: Hapi Mari
Avtor: Maki Enjoji
Zvrst: komedija, drama, josei, romanca
Brez iluzij o moških! Živeti v resničnosti! To sta osnovni prepričanji Chiwe Takanashi. Da bi odplačla dolgove, ki ji jih je nakopal njen nezanesljivi oče, na skrivaj dela kot hostesa. V svojih 22. letih ni imela še nobenega razmerja z moškim, a nenadoma se pred njo pojavi njen šef Hokuto in ji predlaga, da bo plačal vse dolgove, če se z njim poroči. Čeprav se Chiwe to ne zdi preveč pametno, vseeno v to privoli. Ko oba opravita vse formalnosti, se začne njuno skrivno zakonsko življenje. Medtem ko živi z njim, začne Chiwe počasi spoznavati Hokutovo prijazno in nežno plat.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide


HETALIA - ARTE STELLA
Naslov: Hetalia - Arte Stella
Avtor: Himaruya Hidekaz
Zvrst: artbook
Hetalia v barvah: želja, čudenje in veselje! Končno je velika artistična knjiga kultne serije na voljo tudi na nemških knjižnih policah! Vsebuje pokrajine v svojih najlepših trenutkih, prav tako pa ljubke "chibije" v različnih variantah in preoblekah. Poleg tega se v njej nahajajo informacije k posameznim ilustracijam, povsem sveže skice z ustvarjalčeve mize in informativna navodila, ki prikazujejo posamezne korake od skice do končne barvne ilustracije. Tu je vse, kar si srce oboževalcev poželi!
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide




KAMISAMA KISS - Band 5
Naslov izvirnika: Kamisama Hajimemashita
Avtor: Julietta Suzuki
Zvrst: komedija, fantazija, romanca, shojo, nadnaravno
Nanamijin oče je odvisen od iger na srečo in ko ji nakoplje goro dolgov, Nanami pristane na cesti. A v vsej tej nesreči ima tudi srečo, saj po naključju sreča mladeniča, ki ji kar tako podari hišo. Nanami se tako še vedno malce začudena odpravi na imenovani naslov in ugotovi, da je njen novi dom z duhovi napolnjen tempelj. In na en mah je tako konec z njenim vsakdanom normalne šolarke.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide





KÖNIG DER DORNEN - Band 2 (2in1)
Naslov izvirnika: Ibara no Ou
Avtor: Yuji Iwahara
Zvrst: akcija, grozljivka, misterij, seinen, zf, tragedija
Svet ogroža smrtonosna bolezen, imenovana Meduza, ki se z naglico širi. Celice okuženih najprej okamenijo in nato nastopi smrt. Med okuženimi je tudi Kasumi, ki jo skupaj z izbranimi bolniki globoko uspavajo, in sicer vse dokler ne bodo odkrili zdravila. A ko se ti izbranci nepričakovano prebudijo, ni nič več, kot je bilo. Vse je preraščeno z bodičastim rastlinjem, na Zemlji pa prebivajo starodavna bitja. Če Kasumi želi v tem svetu preživeti, mora ugotoviti, kako je prišlo do te katastrofe, pri čemer pa naleti na številne skrivnosti in veliko zaroto.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide



LETTER BEE - Band 12
Naslov izvirnika: Tegami Bachi
Avtor: Hiroyuki Asada
Zvrst: akcija, pustolovščina, drama, fantazija, misterij, shonen, nadnaravno
V deželi Amberground vlada večna tema. Svetlo je samo v prestolnici Akatsuki. Dežela je razdeljena na tri okrožja, potovanje med njimi pa preprečujejo smrtonosni insekti, imenovani Gaichu. V ta namen so nastali posebni kurirji, imenovani "Letter Bee". Nekega dne sedemletnega Laga Seeinga njegova mati še pravočasno odpošlje, preden jo ugrabijo. Njegov kurir je Letter Bee Goos Suede, ki postane Lagov vzornik. Odločen, da bo rešil mater, želi tudi sam postati Letter Bee.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide



PIECE - ERINNERUNG AN EINE FREMDE - Band 2
Naslov izvirnika: Piece
Avtor: Hinako Ashihara
Zvrst: drama, misterij, romanca, shojo
Ko 19-letna Haruka umre zaradi raka na dojki, pridejo na njen pogreb nekdanji sošolci, a tega nevpadljivega in pridnega dekleta se nihče več ne spomni najbolje. Spomnijo se samo tega, da se je vedno držala zase in da so jo pogosto dražili. Tudi Mizuho se je ne, a sodeč po besedah Harukine matere je Haruka o njej doma govorila kot o najboljši prijateljici, zato jo tudi prosi, da ji pove o preteklosti njene zaprte hčere. A če želi to storiti, mora Mizuho najprej prebrskati po svojem lastnem življenju.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide



PSYCHIC DETECTIVE YAKUMO - Band 7
Naslov izvirnika: Shinrei Tantei Yakumo
Avtor: Suzuka Oda (riseb), Manabu Kaminaga (besedilo)
Zvrst: grozljivka, misterij, romanca, shojo, nadnaravno
Saito Yakumo, na videz aroganten študent, se je rodil z rdečim očesom, s katerim lahko vidi stvari, ki so ostalim nevidne - duše mrtvih. Njegova naloga kot "psychic detective" je, da te nemirne tavajoče duše prežene in pomiri. Ko ga neka luštna študijska kolegica zaprosi, če lahko stopi v stik z njeno mrtvo sestro, se začne fascinantno potovanje v to in onstranstvo.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide




RAUSCH DER LIEBE
Naslov izvirnika: Koi Shika Dekinaiyo
Avtor: Rie Honjoh
Zvrst: komedija, drama, romanca, yaoi
Srednješolski učitelj Akio Umehara je nekoč pomagal njegovemu učencu Keiju Hataoki premagati strah. Nekaj let pozneje se oba ponovno srečata. Ko vidi, da je Kei zrasel v šarmantnega študenta, je Akio ves ponosen. A za Keijevim nasmehom se skriva še ena plat.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide








REBORN! - Band 32
Naslov izvirnika: Kateikyoushi Hitman Reborn!
Avtor: Akira Amano
Zvrst: akcija, pustolovščina, komedija, drama, shonen, nadnaravno
Reborn, majhen poklicni morilec s črnim klobukom, pride na željo 9. poglavarja družine Vongola na Japonsko, da bi izuril nič hudega slutečega srednješolca Tsuna za poglavarja italijanske mafijske družine. Vse to se sliši napeto in nevarno, a za pritlikavega Reborna je to pravo garaško delo, saj je Tsuna porazen v šoli in pri športu, pri dekletih pa sploh nima sreče. A Reborn enostavno noče vreči puške v koruzo, saj je od tega odvisen njegov ugled poklicnega morilca.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide



SAMURAI DRIVE - Band 3
Naslov izvirnika: Samurai Drive
Avtor: Fujiko Kosumi
Zvrst: akcija, komedija, shojo
Nahajamo se v današnjem Tokiu, kjer se prepoved nošenja orožja v javnosti, ki jo je konec 19. stoletja vpeljala Meiji vlada, ni popolnoma uveljavila. Potomci samurajskih družin še vedno lahko nosijo meče in obiskujejo deško gimnazijo Shiseikan. Nekega dne se v razredu Haruma Kokonoeja znajde novinec Ibuki Takahara, ki izhaja iz revnih razmer. Hladnokrven, čustveno odmaknjen, a najboljši mečevalec v razredu začne sčasoma korak za korakom odpirati svoje srce in med fantoma kmalu vzklije neločljiva prijateljska vez.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide



STARDUST ★ WINK - Band 8
Naslov izvirnika: Stardust ★ Wink
Avtor: Nana Haruta
Zvrst: komedija, harem, romanca, shojo
Srednješolka Anna se že od otroštva druži s Hinatom in Souom, zaradi česar je pri nasprotnem spolu slabo zapisana, kar pa se spremeni, ko se zbliža z Enomotom. Namesto da bi bila v sedmih nebesih, spozna, da do Hinata in Soua čuti več kot le prijateljstvo. Annina čustva začnejo divjati, povrhu pa ji Sou izpove še svojo ljubezen.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide







STURE KLEINE NAYU
Naslov izvirnika: Dakedo, Amanojaku
Avtor: Fumi Eban
Zvrst: shojo
17-letna Nayu je trmoglavka, ki se rada prepira. Odrašča pri babici, ki ljubeče skrbi za svojo vnukinjo, čeprav ji z njo ni vedno lahko. Nayu ima babico rada iz dna srca, vendar pa ji tega ni sposobna pokazati. Nekega dne pa babica smrtno zboli in jo odpeljejo v bolnišnico, Nayu pa se zave, da ji ne preostane več veliko časa, da se spremeni.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide







SWITCH GIRL!! - Band 17
Naslov izvirnika: Switch Girl!!
Avtor: Natsumi Aida
Zvrst: komedija, romanca, shojo
Nika je lepo, vedno nasmejano dekle in je na srednji šoli zelo priljubljena, a razen njene najboljše prijateljice ne ve nihče, da je to zgolj fasada. Doma pokaže svoj pravi jaz in si da duška. Iz zglednega dekleta se spremeni v vase zaverovano in muhasto osebo, ki nosi debela očala, obrabljena oblačila in ima razmršene lase. A njeno življenje se spremeni, ko dobi novega sošolca, ki hitro izve za njeno skrivnost, Nika pa kmalu spozna, da si tudi druge osebe kdaj dajo duška.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide




THE BREAKER - Band 2 (2in1)
Naslov izvirnika: The Breaker
Avtor: Jin-hwan Park (risbe), Keuk-jin Jeon (besedilo)
Zvrst: akcija, pustolovščina, komedija, drama, romanca, shonen
Shi-Woon prvo leto obiskuje srednjo šolo in ga redno nadleguje ter izsiljuje skupina močnih fantov. Ko na šolo pride nov očitelj z imenom Chun-Woo, Shi-Woon ugotovi, da je ta izvrsten borec in nosi naziv "Zmaj devetero borilnih veščin". Shi-Woon je tako odločen, da se bo od njega učil in prav tako postal močan borec, a ga Chun-Woo sprva noče sprejeti kot učenca. Kaj kmalu pa spozna, da se v fantu skrivna neverjeten talent.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide




TIARA - Band 2
Naslov izvirnika: Tiara
Avtor: Kara (risbe), Lee Yun Hee (besedilo)
Zvrst: komedija, fantazija, romanca, shojo, nadnaravno
Litra Palia je lepa in pametna, a kljub temu življenje v kraljestvu Keyhollan zanjo ni lahko, saj je "hišni ljubljenček" in tako spada v najnižji sloj družbe. Ko jo njen gospodar pusti na cedilu, jo sprejmejo na kraljevo vojaško akademijo. Palia je presrečna, saj upa, da bo tam našla novega gospodarja, pri tem pa sploh ne sluti, kako neverjetna usoda jo čaka. In tako se odpravi svojemu novemu življenju naproti.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide





UNDER GRAND HOTEL - Band 2
Naslov izvirnika: Under Grand Hotel
Avtor: Mika Sadahiro
Zvrst: drama, yaoi
Sen zaradi umora iz strasti pristane v zaporu, ki ga jetniki imenujejo "Under Grand Hotel". Če želi v njem preživeti, potrebuje pomoč skrivnostnega Swordfisha. Ali lahko za rešetkami vzklije prava ljubezen?
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide









VASSALORD - Band 6
Naslov izvirnika: Vassalord
Avtor: Nanae Chrono
Zvrst: akcija, komedija, drama, fantazija, grozljivka, misterij, zf, shojo, shonen ai, nadnaravno
Charley J. Chrishunds je kiborg, ki za Vatikan opravlja umazano delo. Povrhu je tudi vampir, za kar se lahko zahvali svojemu dvomljivemu "gospodarju" Johnnyju Rayfloju, hedonističnemu ženskarju, ki mu je v otroštvu rešil življenje. Da ima ves čas čisto vest, Charley pije samo Rayflojevo kri, s katerim skupaj lovita svojo lastno vrsto in se zoprstavljata močem zla.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide





WONDERFUL WONDER WORLD - JOKERLAND: DREAMS - Band 3
Naslov izvirnika: Joker no Kuni no Alice
Avtor: QuinRose X Job
Zvrst: fantazija, josei, romanca
V deželi Joker se namesto rednih srečanj odvijajo cirkuške predstave. Alica dela kot Morova pomočnica, saj je ta vedno bolehen, len in nezanesljiv. Do njega čuti samo usmiljenje, a sčasoma začne odkrivati, da je Mor lahko tudi močan in zanesljiv. A Joker, skrivnosten cirkuški direktor, Alici na uho šepeta zle besede, ki njo in njen odnos do Mora bistveno pretresejo.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide




To so torej vse mange, ki jih lahko od TOKYOPOP-a pričakujemo v mesecu februarju. K mangam smo dodali tudi BUY NOW gumb, ki vas bo preusmeril na Book Depository, kjer boste lahko mango tudi kupili, ko bo na voljo. Trenutno so skoraj vsi naslovi označeni kot nedobavljivi, čeprav je mogoče, da se da kakšnega tudi prednaročiti. Katere mange lahko pri tem založniku pričakujete v mesecu marcu, pa vam bomo razkrili nekje na polovici naslednjega meseca. Do takrat pa obilo bralnih užitkov ob vaših najljubših mangah.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...