14/01/2013

TOKYPOP MANGA NOVOSTI - januar 2013


V preteklih mesecih smo naznanjali spomladansko-poletne manga novosti različnih založb, a pri nemškem TOKYOPOP-u smo se odločili, da bomo ubrali nekoliko drugačno pot in objavljali nove mange in nove izvode naslovov, ki že izhajajo, mesečno, in sicer vedno za tekoči mesec, kar bi dejansko pomenilo, da bi zdaj morali najavljati novosti za mesec februar, kar tudi bomo storili.

Ampak najprej vas bomo seznanili z novostmi tega meseca, torej meseca januarja. Glede na to, da gre za nemškega založnika, so vsi naslovi v nemškem jeziku in so sledeči:

ALLES NUR DEINE SCHULD - Band 1
Naslov izvirnika: Kimi no sei
Avtorji: Ami Chatani (risbe), Sakurairo (besedilo)
Zvrst: drama, josei, romanca
Ko Yurina po mnogih letih sreča Takaya na skupinskem zmenku na slepo, je šokirana, saj jo je Takaya v osnovni šoli šikaniral in s tem tudi zelo prizadel. A Takaya se tega sploh ne spominja in se v prelepo študentko zaljubi na prvi pogled. Brez ovinkarjenja ji izpove svojo ljubezen, vendar ga Yurina zavrne. Odloči se, da ne bo obupal in ko ga Yurina končno sprejme, se sploh ne zaveda, da se mu želi zgolj maščevati.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide





ARE YOU ALICE? - Band 5
Naslov izvirnika: Are You Alice?
Avtorji: Ikumi Katagiri (risbe), Ai Ninomiya (besedilo)
Zvrst: akcija, pustolovščina, fantazija, josei, misterij
Vsak otrok pozna zgodbo o pogumni Alici, ki se po skoku v zajčji rov znajde v Čudežni deželi in tam doživi številne dogodivščine. A kaj se bi zgodilo, če bi Alica bila deček, nasmejani maček šarmanten zapeljivec in Nori klobučar okorel revolveraš? Ikumi Katagiri in Ai Ninomiya pripovedujeta klasiko Alica v Čudežni deželi pod spremenjenimi znamenji povsem na novo, tako da tudi poznavalce zgodbe čakajo številna presenečenja.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide

 



BAKUMAN - Band 17
Naslov izvirnika: Bakuman
Avtorji: Takeshi Obata (risbe), Tsugumi Ohba (besedilo)
Zvrst: komedija, drama, romanca, shonen
Moritaka Mashiro nima pojma kaj želi početi v svojem življenju. Brez vsakršnih ciljev obiskuje srednjo šolo in od daleč sanja o ljubki Miho Azuki, ki jo tudi na skrivaj riše. Njegovo življenje pa se drastično spremeni, ko nekega dne pozabi v šoli svoj zvezek. Njegov sošolec Akito Takagi ga skuša pregovoriti, da naj postane mangaka, a brez uspeha. Nato pa mu Miho povsem nepričakovano obljubi, da se bo z njim poročila, če bo narisal uspešno mango.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide




BEELZEBUB - Band 13
Naslov izvirnika: Beelzebub
Avtor: Ryuhei Tamura
Zvrst: akcija, komedija, shonen, nadnaravno
Zloglasen ugled Oge Tatsumija, pretepača na mizerni srednji šoli, sega vse do pekla, saj je bil izbran za vzgojo hudičevega sina, da bo ta lahko nekega dne uničil svet. Oga bi naj bil dovolj zloben za to nalogo, da bi svojega težavnega varovanca lahko ukrotil. Tako mu nekega dne nek demon izroči Beelzebuba in od takrat dalje mu ta nadvse zloben in komičen dojenček čepi na rami kot nekakšna opica, ki ga vodi v noro neprijetne kot tudi morilske situacije.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide





BLOOD LAD - Band 5
Naslov izvirnika: Blood Lad
Avtor: Yuuki Kodama
Zvrst:  akcija, komedija, ecchi, fantazija, romanca, seinen
Dobro grajena srednješolka Fuyumi se po nesrečnem naključju znajde v peklu, kjer postane žrtev mesojede, pošastne rastline in se tako spremeni v duha. Še prej pa osvoji srce vplivnega vampirja Staza, ki je pravi otaku in oboževalec Japonske z dušo in telesom. Da bi Fuyumi ponovno oživela, se tako ta dvojica odpravi na noro pustolovščino skozi svet ljudi in pekel. Prve izdaje posameznega zvezka mange Blood Lad bodo na voljo v "kul" barvnih obrezah.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide



CHITOSE etc. - Band 6
Naslov izvirnika: Chitose etc.
Avtor: Wataru Yoshizumi
Zvrst: romanca, shojo
Srednješolka Chitose živi na Okinavi. Tam se zaljubi v lepega Yukita, ki je preživel poletje na priljubljenem počitniškem otoku. A ko se poletje konča, odide tudi Yukito. Chitose se odloči, da bo šla za njim v Tokio, in je odločna, da bo šolo končala tam. A v Tokiu ugotovi, da Yukito že ima prijateljico. Chitose etc. je nova manga serija uspešne avtorice Wataru Yoshizumi (Cherish, Cappuccino).
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide






DANCE IN THE VAMPIRE BUND - Band 6 (2in1)
Naslov izvirnika: Dance in the Vampire Bund
Avtor: Tamaki Nozomu
Zvrst: akcija, drama, ecchi, romanca, seinen, nadnaravno
Za rajskimi vrati preži sodni dan. Vampirska princesa želi med njeno vrsto in ljudmi skleniti mir. Na nekem otoku v tokijskem zalivu želi ustanoviti "vampirsko zvezo" - kraljestvo, v katerem se vampirji ne bi več rabili skrivati pred ljudmi. Ampak njene vizije o brezkrvnem sožitju obeh vrst ne podpirajo vsi in princesa kmalu sama postane tarča temačnih moči.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide






DANIEL X - Band 2
Naslov izvirnika: Daniel X
Avtorji: SeungHui Kye (risbe), James Patterson (besedilo), Ned Rust (besedilo)
Zvrst: akcija, pustolovščina, zf
Pri treh letih Danielu umori starše medgalaktični kriminalec. Daniel tako prevzame očetovo vlogo in postane lovec na nezemljane na Zemlji. Ampak loviti smrtonosno nevarne nezemljane ni tako enostavno, ko si samostojen najstnik. Na srečo ima Daniel poseben dar, saj lahko ustvari, karkoli si zamisli - starše, sestro in najboljše prijatelje, ki mu vedno znova stojijo ob strani.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide





DANGEKI DAISY - Band 11
Naslov izvirnika: Dangeki Daisy
Avtor: Kyousuke Motomi
Zvrst: komedija, drama, misterij, shojo
Ljubka Teru je pravkar izgubila starejšega brata in tako tudi edinega še živega sorodnika. Preden je umrl, ji je dal še mobilni telefon, ki jo povezuje z osebo, katera bi jo naj namesto njega branila. Od takrat redno prejema SMS sporočila od te nepoznane osebe z imenom DAISY, ki ji vliva pogum za življenje. Ko Teru nekega dne po naključju začne delati za Kurosakija, hišnika njihove šole, se začne spraševati, ali sta DAISY in on ena ter ista oseba.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide





DIE ROTHAARIGE SCHNEEPRINZESSIN - Band 7
Naslov izvirnika: Akagami no Shirayukihime
Avtor: Sorata Akizuki
Zvrst: komedija, drama, fantazija, zgodovinsko, romanca, shojo
Shirayuki se je rodila z jabolčno rdečimi lasmi. Ko o njeni redki barvi las sliši mladi princ Raji, si jo v trenutku poželi. A ker Shirayuki ne želi postati njegova priležnica, se odloči, da si bo porezala lase in pobegnila v sosednjo deželo Tanbarun. Na potovanju skozi zelene gozdove sreča ranjenega mladeniča Zena. Medtem princ Raji nad njo pošlje svoje može, ampak Shirayuki uspe sprva pobegniti. Nato pa Zen poje zastrupljeno jabolko in protistrup ima samo princ Raji.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide



EARL & FAIRY - Band 2
Naslov izvirnika: Hakushaku to Yosei
Avtor: Ayuko (po predlogi Mizue Tani)
Zvrst: pustolovščina, drama, romanca, shojo, nadnaravno
Lydia Carlton poseduje sposobnost komuniciranja z vilami in dela kot vilinska doktorica na podeželju blizu Edinburga. Ko želi odpotovati v London k o očetu, profesorju naravoslovja, jo ugrabi moški z imenom Huskly in odvede na neko ladjo, kjer spozna Edgarja, ki ji pomaga pobegniti. Mladenič trdi, da je potomec legendarnega Modrega viteza in da išče izginuli Merovinški meč, a za to rabi pomoč njenih sposobnosti.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide




FUNDBÜRO DER LIEBE
Naslov izvirnika: Warui Ko no Tame no Wasuremono Techou
Avtor: Nana Kinuta
Zvrst: comedy, shonen ai
Ashiharov sošolec Sano vedno nekaj pozabi na mizi, bodisi penkalo bodisi denar. Ashihara vedno teče za njim, da mu vrne pozabljeno, vendar mu nikakor ni jasno, kako je lahko Sano tako brezskrben. Ali je mogoče, da Sano namerno pozablja stvari, samo da bi se približal Ashiharu? Manga je zbirka petih kratkih zgodb, ki govorijo o ljubezni.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide






GA-REI: MONSTER IN KETTEN - Band 6 (2in1)
Naslov izvirnika: Ga-Rei
Avtor: Hajime Segawa
Zvrst: akcija, komedija, drama, ecchi, fantazija, romanca, nadnaravno
Kensuke Nimura lahko vidi duhove in demone, a ker se je na to že zdavnaj navadil, njegovo življenje ni preveč napeto, vse dokler ne sreča Kagure Tsuchimiye. Prelepa šolarka je poleg tega tudi posebna agentka za lov na demone in ima za domačo žival pravo zver. Povsem jasno je, da vzbudi Kensukejevo zanimanje, in to ne le zaradi njegovih nenavadnih duševnih sposobnosti.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide





GRIMMS MANGA - Fanbuch
Naslov izvirnika: Grimms Manga
Avtor: Kei Ishiyama
Zvrst: komedija, fantazija, romanca, shojo
Grimms Manga spada že od samega izida med "bestsellerje" TOKYOPOP-programa in je širom sveta osvojila srca številnih bralcev. S to posebno Fanbuch izdajo se Kei Ishiyama oboževalcem zahvaljuje na prav poseben način, saj je v tem nabito polnem zvezku zbrala številne informacije o sebi, svojem delu in čudovitih figurah. Povrhu knjiga vsebuje tudi prvotni verziji Rdeče kapice, dve povsem novi zgodbi in številne barvne ilustracije iz tega čudovitega pravljičnega sveta.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide




GRIMMS MANGA - Sonderband (Perfect Edition)
Naslov izvirnika: Grimms Manga
Avtor: različni
Zvrst: komedija, fantazija, romanca, shojo
Končno na voljo kot Perfect Edition v trdi vezavi velikega formata! Osem mangakajev se je s svojimi posebnimi novimi pripovedmi z vsem srcem poklonilo Kei Ishiyamini svetovni uspešnici Grimms Manga. Anike Hage, Anna Hollmann, Misaho Kujiradou, Mikiko Ponczeck, Inga Steinmetz, Luisa Velontrova, Nina Werner in Reyhan Yildirim še enkrat pošteno premešajo te otroške pripovedke, Kei Ishiyama pa kot dodatek poklanja zraven še nekaj svojih očarljivih ilustracij.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide




HONEY X HONEY DROPS - Band 4 (2in1)
Naslov izvirnika: Mitsu X Mitsu Drops
Avtor: Kanan Minami
Zvrst: komedija, romanca, shojo
Yuzuru je stara 15 let in obiskuje 1. letnik akademije Hojo. Ko v času poletnih počitnic opravlja počitniško delo, sreča  premožnega in nadležnega Kaija Rengeja, ki obiskuje isto šolo kot ona. Kai je član Kuge-ka, razreda, ki ga lahko obiskujejo samo bogati študenti akademije. Proti koncu poletnih počitnic Yuzuru spozna, da jo je Kai okronal za svojo "honey".
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide







KORSAR DER LIEBE - Band 2
Naslov izvirnika:
Avtor: Erii Misono (po predlogi Fuuko Minami)
Zvrst: akcija, pustolovščina, drama, zgodovinsko, romanca, yaoi
Morje Moree obvladuje piratski klan iz Preveze, kar pa povzroči veliko zavisti med nasprotniki. In tako nekega večera ugrabijo Canaleja, slepega, vendar šarmantnega stratega te družine. V zadnjem trenutku ga reši Ayace, poveljnik flote, a ta noč popolnoma spremeni njuni dosedanji življenji.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide







NAH BEI DIR - Band 14
Naslov izvirnika: Kimi ni Todoke
Avtor: Karuho Shiina
Zvrst: komedija, romanca, drama, shojo
Sawako je popolna junakinja ... za grozljivko, saj jo zahvaljujoč njenim črnim lasem velikokrat primerjajo s Sadako, filmskim karakterjem iz filma Krog, ki je zlonamerni duh. A v bistvu je Sawako napačno razumljena in mila najstnica. V novem razredu upa, da bo našla prijatelje, vendar se je zaradi njenega videza vsi sošolci izogibajo. Ko pa se z njo spoprijatelji priljubljeni Kazehaya, si ne nakoplje samo prijatelja, ampak tudi številne nasprotnice.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide





PUNCH UP - Band 4
Naslov izvirnika: Punch Up
Avtor: Shiuko Kano
Zvrst: komedija, drama, yaoi
Arhitekt Maki sreča gradbinca Kotaja, vendar noben od njiju najprej ni očaran drug nad drugim. Medtem ko je Maki neusmiljen in hladnokrven hudič, katerega sovraži celo lastna mačka, suhljati Kota niti ne odgovarja povsem Makijevemu okusu moških. A kljub temu se spustita v zvezo, v kateri kar nekajkrat pride do krepkih prepirov.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide







ROCKIN' HEAVEN - Band 4 (2in1)
Naslov izvirnika:
Avtor: Mayu Sakai
Zvrst: drama, harem, romanca, shojo
Ker Sawa nujno želi nositi šolsko uniformo srednje šole Amabane, se vpiše ravno tja. V vsej tej vnemi za šolsko uniformo pa je spregledala, da je pristala na nekdanji deški šoli. Ko prvič stoji pred svojim razredom, ugotovi, da je njena edina sošolka čudaška Akira, ki se zanima samo za mange. Povrhu vsega pa se njen sošolec Ran obnaša kot glava razreda. A kljub vsemu se Sawi zdi prijeten.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide






ROSARIO + VAMPIRE - SEASON 2 - Band 10
Naslov izvirnika: Rosario to Vampire - Season II
Avtor: Akihisa Ikeda
Zvrst: akcija, komedija, drama, ecchi, fantazija, harem, romanca, shonen, nadnaravno
Na noč čarovnic se je prvo leto Tsukuna Aona na srednji šoli Yokai Gakuen furiozno končalo, saj so po opustošujoči zabavi od njihovega internata ostale samo ruševine. In tako pošljejo Tsukuna in njegove prijatelje domov, dokler ne bo vse prenovljeno. Sedaj so jesenske počitnice mimo in naš oblegajoči junak se ponovno odpravi na šolo za bodoče pošasti. Z novim šolskim letom se serija o Tsukunu in njegovih očarljivih prijateljicah nadaljuje na povsem novi stopnji.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide



SCARY LESSONS - Band 9
Naslov izvirnika: Zekkyou Gakkyuu
Avtor: Emi Ishikawa
Zvrst: drama, grozljivka, misterij, romanca, shojo, nadnaravno
Dekle Yomi - bitje brez spodnjega dela telesa - nas vodi skozi svet groze, ki drema v sencha navadnega vsakdanjika in čaka, da se polasti nič hudega slutečega posameznika. In tako med drugim skrivnostna igralna konzola, magična lutka in srhljive spletne strani skrbijo za kaos v življenju tistih, ki so dovolj naivni, da se soočijo s tem svetom groze.
Buy The Book Now at The Book Depository, Free Delivery World Wide





To so torej vse januarske izdaje mang nemškega TOKYOPOP-a. S klikom na "BUY NOW" si lahko mango naročite ali prednaročite na BookDepository. Februarske izdaje, ki jih za vas pripravlja ta založba, pa sledijo v naslednjih dneh.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...