16/02/2013

Nemški BluRay za film Rurôni Kenshin komaj maja


Nemški Animania je septembra lani poročal, da nemški distributer Splendid februarja letos načrtuje izid filmske adaptacije ene zelo priljubljenih mang - Rurôni Kenshin, a ravnokar smo iz prve roke izvedeli, da to ni tako.
 
Splendid sicer res načrtuje izdajo BluRay in DVD ploščka, vendar ga žal ne bomo ugledali v prvem četrtletju letošnjega leta, saj je izid načrtovan 31. maja 2013. Zaenkrat še tudi niso znani podatki o dodatkih na diskih, čeprav vemo, da je japonska BluRay izdaja vsebovala tudi produkcijsko knjižico in kar nekaj izbrisanih scen kot tudi napovednike in dokumentarec o nastajanju filma.

Kar vemo, pa je sledeče: BluRay plošček bo vseboval japonski in nemški DTS-HD 5.1 zvok in nemške ter nizozemske podnapise, format slike bo tako ali tako širok zaslon, torej 16:9 (2.35:1), kar pomeni, da boste pri ogledu imeli spodaj in zgoraj črne trakove.

Pri tem je treba tudi omeniti, da je Chrunchyroll novembra poročal o (neuradni) govorici, da bo film očitno dobil nadaljevanje. To pa pomeni, da bomo končno deležni tudi dogajanja v Kjotu, in upajmo, da bo prikazano, kot se spodobi, saj niti stara animejska serija, ki je ta del zajela le delno po mangi, niti nova OVA serija, ki je popolnoma dolgočasna in nezanimiva animacija, nikakor nista uspeli doseči enake veličine, kot je to bilo prikazano v mangi.

Kar pa se tiče ameriške izdaje z angleškimi podnapisi, pa zaenkrat o njej ni ne duha ne sluha, tako da se boste za začetek morali zadovoljiti ali z originalnim japonskim BluRay ploščkom, za katerega je treba odšteti slabih 100 € in vsebuje samo japonski tonski zapis in japonske podnapise ter je že na voljo od decembra, ali pa bodisi s španskim BluRay ploščkom, ki izide predvidoma sredi aprila, bodisi nemškim, ki ga lahko torej pričakujemo konec maja. Povrhu pa lahko predvidevamo, da se bo cena gibala nekje med 20 in 30 €.

Vir: Splendid Film

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...