03/03/2013

Azijski KinoKlub v Udarniku (10. 03. 2013)


Azijski KinoKlub gre že v četrto rundo. Do sedaj smo si ogledali filma Gantz in Gantz: Perfect Answer ter anime Spriggan. Že v nedeljo, 10. marca 2013 pa si boste ob 17:00 lahko v Kino Udarnik (Grajski trg 1, Maribor) ogledali novo filmsko mojstrovino iz vzhodnoazijskih dežel. Svojo udeležbo pa lahko, kot vedno, potrdite na Facebook dogodku. Vstopnina pa je prav tako, kot vedno, simbolična in znaša še zmeraj 1 EUR (v obliki donacije na kraju dogodka). Tokrat je na sporedu korejski zgodovinski akcioner z naslovom:

VOJNA PUŠČIC (2011)
Naslov izvirnika: Choi-jong-byeong-gi Hwal
Režija: Han-min Kim
Igrajo: Hae-il Park, Seung-yong Ryoo, Chae-won Moon, Mu-yeol Kim, Han-wi Lee
Zvrst: zgodovinski, akcija, pustolovščina
Dolžina: 122 minut
Tonski zapis: korejski
Podnapisi: slovenski

O filmu:
Nam-yi (Hae-il Park) in njegova sestra Ja-in (Chae-won Moon) sta v otroštvu bila priča, kako so stražarji kralja Injoja ubili njunega očeta, častnika kralja Gwanghaeja. Tudi sama sta za las ušla smrti. 13 let pozneje je Nam-yi izvrsten lokostrelec in lovec. Z Ja-in živita pri očetovem prijatelju. Nekega dne Seo-goon (Mu-yeol Kim), sin tega prijatelja, Nam-yiju pove, da se bo njegova sestra poročila z njim. V to poroko je prav tako privolil njegov oče, ki je Ja-inin boter. Na dan poroke pa pride do nepričakovanega preobrata, saj mesto napade morilska sovražna vojska. Žrtev je veliko, preživele pa zasužnjijo. Med preživelimi je tudi Ja-in. In tako se njen brat, ki je sovražniku uspel uiti, skupaj s še nekaterimi preživelimi, odloči, da jo bo rešil iz sovražnikovih krempljev.




Napovednik

Vljudno vabljeni in se vidimo!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...