28/03/2013

Dogodki v aprilu 2013


Odločili smo se, da bomo vsak mesec pripravili za vas mesečni pregled dogodkov, ki jih pripravljamo bodisi mi bodisi kdorkoli drug in so povezani z vzhodnoazijskimi kulturami, torej japonsko, kitajsko in južnokorejsko. V pregled bomo vključili tako dogodke v Sloveniji kot tudi dogodke v sosednji Avstriji, pa tudi naša filmska druženja v Planetu Tuš in Koloseju Maribor. Če se kdaj zgodi, da smo kakega spustili ali pa je bil naknadno dodan, potem bomo zanj vsekakor napisali še posebej objavo. Da pa ne bomo dolgovezili, se raje kar lotimo dogodkov v mesecu aprilu.


--AZIJSKI KINOKLUB V UDARNIKU--

Začeli bomo kar z našimi projekcijami v Udarniku, ki so sad sodelovanja med našo skupino Animoku in Zavodom Udarnik. Tako si boste v mesecu aprilu v okviru KinoKluba v kinu Udarnik (Grajski trg 1, Maribor) lahko ogledali naslednje projekcije:

nedelja, 7. aprila 2013 ob 17:00:
Prekletstvo bele kože - Režiserjeva verzija (Painted Skin)
Režija: Gordon Chan
Igrajo: Wei Zhao, Donnie Yen, Xun Zhou, Kun Chen, Li Sun, Qi Yuwu
Zvrst: fantazijski, akcija, drama, romanca
Dolžina: 118 minut
Tonski zapis: kitajski (mandarinščina)
Podnapisi: slovenski




nedelja, 14. aprila 2013 ob 17:00:
Pismo za Momo (Momo e no tegami)
Režija: Hiroyuki Okiura
Glasovi: Karen Miyama, Toshiyuki Nishida, Yuka, Cho, Ikuko Tani, Kouichi Yamadera
Zvrst: anime, fantazijski, komedija, drama, pustolovščina
Dolžina: 120 minut
Tonski zapis: japonski
Podnapisi: slovenski




nedelja, 21. aprila 2013 ob 17:00:
Viharni jezdeci (Fung Wan: Hung ba tin ha)
Režija: Andrew Lau
Igrajo: Aaron Kwok, Ekin Cheng, Sonny Chiba, Kristy Yang, Shu Qi, Lawrence Cheng, Roy Cheung, Alex Fong, Jason Chu
Zvrst: fantazijski, akcija, putolovščina
Dolžina: 128 minut
Tonski zapis: kitajski (kantonščina)
Podnapisi: slovenski




nedelja, 28. aprila 2013 ob 17:00:
Viharni jezdeci 2: Viharni bojevniki (Fung Wan II)
Režija: Oxide Pang Chun, Danny Pang
Igrajo: Aaron Kwok, Ekin Cheng, Kenny Ho, Nicholas Tse, Charlene Choi, Simon Yam, Suet Lam, Patrick Tam
Zvrst: fantazijski, akcija, pustolovščina
Dolžina: 111 minut
Tonski zapis: kitajščina (kantonščina)
Podnapisi: slovenski




--FILMSKA DRUŽENJA SKUPINE ANIMOKU--

Kot naslednje bomo omenili tudi tedenska filmska druženja skupine Animoku, ki jih prirejamo samo za člane naše skupine bodisi v Planetu Tuš Maribor bodisi v Koloseju Maribor. Točne ure, kdaj ta druženja so, so odvisne od kino projekcij filma za določen teden, ki pa so razvidne samo našim članom, ki imajo dostop do zasebnega dela bloga in našim članom v Facebook skupini. Ta mesec si bomo torej kot skupina ogledali naslednje filmske stvaritve:

torek, 2. aprila 2013 v Planetu Tuš Maribor:
Duša (The Host). Režija: Andrew Niccol. Igrajo: Saoirse Ronan, Max Irons, Diane Kruger, Jake Abel, Chandler Canterbury, William Hurt, Boyd Holbrook. Zvrst: zf, triler. Trajanje: 127 minut.
G.I. Joe: Maščevanje (G.I. Joe: Retaliation). Režija: John M. Chu. Igrajo: Bruce Willis, Dwayne Johnson, Adrianne Palicki, Jonathan Pryce, Ray Stevensen, Ray Park. Zvrst: zf, akcija, pustolovščina. Trajanje: 110 minut.

torek, 9. aprila 2013
v Planetu Tuš Maribor:
Padec Olimpa (Olympus has Fallen). Režija: Antoine Fuqua. Igrajo: Gerard Butler, Angela Bassett, Robert Forster, Morgan Freeman, Ashley Judd, Dylan McDermott, Radha Mitchell. Zvrst: akcija, triler. Trajanje: 110 minut.

torek, 16. aprila 2013
v Planetu Tuš Maribor:
Pozaba (Oblivion). Režija: Joseph Kosinski. Igrajo: Tom Cruise, Morgan Freeman, Olga Kurylenko, Andrea Riseborough, Nikolaj Coster Waldau, Melissa Leo. Zvrst: zf, akcija, triler, drama. Trajanje: ?? minut.

torek, 23. aprila 2013
v Planetu Tuš Maribor:
Film, da te kap 5 (Scary Movie 5). Režija: Malcolm D. Lee. Igrajo: Ashley Tisdale, Simon Rex, Charlie Sheen, Lindsey Lohan, Erica Ash, J.P. Manoux, Molly Shannon, Heather Locklear. Zvrst: komedija, grozljivka. Trajanje: ?? minut.

torek, 30. aprila 2013
v Planetu Tuš Maribor:
Iron Man 3. Režija: Shane Black. Igrajo: Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Guy Pearce, Rebecca Hall, Stephanie Szostak, James Badge Dale, Jon Favreau. Zvrst: zf, akcija, pustolovščina. Trajanje: 109 minut.


--HANAMI - FESTIVAL CVETOČIH ČEŠENJ--

Sledi spomladanski dogodek v Ljubljani. Tako je, govorimo o dogodku HANAMI - festival cvetočih češenj, ki bo v soboto, 13. aprila 2013 ob 11:00 v Botaničnem vrtu v Ljubljani. Takrat bodite pripravljeni na spomladansko vzdušje in upajmo, da bo zima do takrat že dokončno pregnana. Dogodek bo potekal od 11:00 do 15:00. Če se dogodka nameravate udeležiti, lahko svojo udeležbo potrdite na Facebooku.



--GENKI ZAČETNI TEČAJI--

V mesecu aprilu pa tudi Genki učenje pripravlja različne tečaje in delavnice, med katerimi so predvsem zanimivi sledeči:
  • Začetni tečaj japonščine, ki se začne 3. aprila 2013 ob 18:00 na Brilejevi 13 v Ljubljani. Cena 30-urnega tečaja znaša 210 EUR.
  • Začetni tečaj kitajščine, ki se začne 6. aprila 2013 ob 10:00. Tečaj bo zajemal 20 šolskih ur, več informacij pa še sledi na njihovem Facebook dogodku.
  • Korejščina za začetnike, ki se začne 8. aprila 2013 ob 18:00 na Brilejevi 13 v Ljubljani. Cena tega 20-urnega tečaja znaša 180 EUR.


--2. OBLETNICA DRUŠTVA ANIMOV--
 
V mesecu aprilu pa praznuje tudi Društvo ljubiteljev animiranih filmov, stripov in družabnih iger Animov svojo 2. obletnico obstoja. Tako so v soboto, 6. aprila 2013 od 12:00 do 20:30 pripravili veliko druženje s tekmovanji v video igrah. Dogodek bodo zaključili s podelitvijo nagrad in, kot se za slavje spodobi, slastno torto. In kje bo to slavje potekalo? V Piceriji Alan Ford v Kopru. Udeležbo lahko potrdite na Facebooku.




To so zaenkrat vse informacije, kar jih imamo za mesec april. V kolikor izvemo še za kak dogodek, projekcijo, tečaj itd. v tem ponavadi deževnem mesecu, vas bomo o tem vsekakor obvestili. Informacije za mesec maj pa že tudi pridno zbiramo skupaj. O vseh oz. večini dogajanj v mesecu maju vas bomo torej obvestili konec naslednjega meseca. Do takrat pa upamo, da bodo aprilski dnevi za vas prijetni in vsekakor toplejši, kot so bili zadnji dnevi marca.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Večer animejev in družabnih iger 7/2024

V soboto, 30. 3. 2024, ob 17. uri ste ponovno vabljeni v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru na Večer animejev in družabnih ...