18/03/2013

Japonsko obarvan vikend v Mariboru


V soboto, 23. marca, in nedeljo, 24. marca, bo Maribor po lanskoletnem Tednu japonske kulture, ki je bil v sklopu EPK, spet odet v japonske barve, saj na eni strani za vas pripravljajo celodnevno dogajanje organizatorji lanskoletnega prvega Makkona v Ljubljani, na drugi strani pa vam mi pripravljamo tudi Azijski KinoKlub s podobno tematiko.

V soboto, 23. marca se tako začne dogajanje že ob 10. uri na Grajskem trgu v Mariboru, kjer bodo Makkonovci promovirali svoj dogodek, ki se imenuje Chibi Makkon. Potem pa se bo ob 13. uri dogajanje z mariborskih ulic preselilo v MC Pekarno (Ob železnici 16, Maribor) in takrat se bo Chibi Makkon tudi uradno začel. Dogodek se bo v celoti vrtel okoli japonskih borilnih veščin. In kakšen je torej program, ki so ga Makkonovci pripravili za nas? Več kot očitno je, da je zelo pester in se bo za vsakogar zagotovo našlo nekaj, kar bi ga utegnilo zanimati.
Progran je torej sledeč:
13:00 Pozdrav in uvod v dogodek
13:05 Ples (Aya Rodes)
13:30 Predstavitev kluba japonskega mečevanja Maribor
13:50 Predstavitev kenda
14:00 Predstavitev karate kluba Tani-Ha Shito-Ryu Maribor
14:30 Karate delavnica
15:30 Ples (Gregor Lešnik)
15:35 Predstavitev Kensei kluba japonskega mečevanja Griže
16:00 Delavnica mečevanja
17:00 Turnir v mečevanju
18:00 Podelitev priznanj in nagrad ter zaključni govor

V času dogodka bodo potekale tudi naslednje delavnice:
14:00-15:00 Risarska delavnica "Kako narisati samuraja"
13:00-18:00 Origami delavnica
13:00-18:00 Delavnica "Kako napisati svoje ime v japonščini"
13:00-18:00 Bralni kotiček mang
13:00-18:00 Risarski kotiček
13:00-18:00 Predstavitev in igranje igre Go

Če želite potrditi udeležbo, lahko to storite na njihovem Facebook dogodku.


V nedeljo, 24. marca pa se tematika japonskih borilnih veščin nadaljuje. V Udarniku (Grajski trg 1, Maribor) si bo na ta dan v sklopu Azijskega KinoKluba ob 17. uri mogoče ogledati animejsko fantazijsko-akcijsko poslastico DŽUBEIJEVE KRONIKE (Jubei Ninpucho a.k.a. Ninja Scroll). Kot vedno je vstopnina simboličen evro v obliki donacije.
Anime je nastal pod režijsko taktirko Yoshiakija Kawajirija in vsebuje glasove talentiranih posojevalcev glasov, kot so Kouichi Yamadera (Ghost in the Shell, Vampire Hunter D: Bloodlust), Daisuke Gouri (Dragon Ball Z, Cat's Eye), Emi Shinohara (Sailor Moon, Naruto Shippuuden) in Takeshi Aono (Basilisk, D.Gray-Man). Dolžina animeja je približno 95 minut, predvajal pa se bo s slovenskimi podnapisi.
In kakšna je zgodba? Džubei je potujoči plačanec. Ko neke noči reši pred posilstvom nindža mladenko, si na glavo nakoplje skupino demonskih nasprotnikov. Sprva noče s tem imeti nobenega opravka, a kasneje ga vladni vohun prisili v sodelovanje, saj ga zastrupi. V zameno za protistrup mu mora pomagati. Tako ponovno naletita na dekle, ki ga je Džubei rešil in trojica se odpravi raziskat smrt celotne vasi. Pri tem pa naletijo na neverjetno zaroto, pri kateri se izkaže, da je povezana tudi z Džubeijevo preteklostjo.

Napovednik

Če si želite animejski film ogledati, lahko svojo udeležbo potrdite na našem Facebook dogodku.

Vsekakor vljudno vabljeni na oba dogodka!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Igra Donkey Kong Country Returns dobi HD različico

Nintendo je na torkovem Nintendo Directu sporočil, da bo priljubljena igra Donkey Kong Country Returns , ki je leta 2010 prvotno izšla na k...