03/06/2013

KinoKlub: Volčja otroka Yuki in Ame


Še dve nedelji in ta sezona KinoKluba se bo končala. Z nadaljnjimi projekcijami bomo nadaljevali v deževnih jesenskih dneh, in sicer z novimi filmskimi in animejskimi naslovi. Ker se že vsak teden ponavljam, bom se tudi tokrat. Projekcije so namenjene članom Udarnikovega KinoKluba, kar postanete s preprosto prijavo na elektronsko obveščanje (kinoklub@udarnik.eu), vstopnina pa je simboličen 1 EUR v obliki donacije.

Tudi ta nedelja, 9. junija 2013 bo odeta v animejske barve, saj si boste ob 17:00 v Udarniku (Grajski trg 1, Maribor) lahko ogledali mojstrovino Mamoruja Hosode, ki čisto po naključju sovpada s projekcijami zagrebškega Animafesta 2013. Ja, govorimo o animejskem celovečercu

VOLČJA OTROKA YUKI IN AME (2012)
Naslov izvirnika: Ōkami Kodomo no Ame to Yuki
Režija: Mamoru Hosoda
Glasovi: Aoi Miyazaki, Takao Osawa, Amon Kabe, Haru Kuroki, Momoka Ono, Takuma Hiraoka, Yukito Nishii
Zvrst: anime, fantazijski, drama, romanca
Dolžina: 117 minut
Tonski zapis: japonski
Podnapisi: slovenski

Hana je 19-letna študentka, ki se po pravljično zaljubi v volkodlaka. Iz njune ljubezni se rodita dva otroka, deklica Yuki (sneg) in fant Ame (dež). Družina sprva živi in čuva svojo skrivnost v mestu, a nekega dne oče tragično premine in Hana se odloči, da se bo skupaj z otrokoma preselila na podeželje, kjer se družinska dogodivščina šele pričenja, saj vzgoja dveh volčjih otrok za mater samohranilko ni ravno mačji kašelj. Volčja otroka Ame in Yuki je prijetna animacija tako za mlade kot tudi stare, ki vas bo zagotovo očarala.

Napovednik


Če se vam torej Zagreb zdi predaleč, si lahko animejski celovečerec ogledate kar v Mariboru, in to s slovenskimi podnapisi. Edino, kar bo tukaj odsotno, je režiser Mamoru Hosoda, ki bi ga naj gostili na Animafestu. Vašega obiska na nedeljski projekciji bomo vsekakor veseli. Vedite samo, da je to predzadnja projekcija v tej sezoni KinoKluba. Vsekakor ste vljudno vabljeni.

Se vidimo!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...