22/07/2013

DELAVNICA BUTOH PLESA


V prostorih Kulturnega Inkubatorja, Koroška cesta 18, Maribor (zemljevid spodaj) bo med 29. julijem in  2. avgustom 2013 potekala DELAVNICA BUTOH PLESA. Delavnica bo potekala dnevno od 10. ure dalje.
Kaj sploh je butoh ples? Pravilen naziv se glasi Ankoku Butō, kar po naše pomeni »Ples teme«. Ge za gledališče brez trdnih oblik, ki je nastalo v deželi vzhajajočega sonca.

Delavnico sestavljata dva dela: (1) predavanje, na katerem bodo pojasnjena zgodovinska, kulturna in filozofska ozadja te plesno-gibalne tehnike ter njenih osnovnih prvin, in (2) fizični del, ki bo potekal nekaj dni zapored in kjer se bodo udeleženci seznanili s tehniko dihanja, gibalnimi pretoki, gibanjem hrbta ter ustvarjanjem gibalnih kompozicij, prav tako pa tudi ustvarjanjem lastne zgodbe, ki jo pripovedujejo z butoh izrazom. Predvideno trajanje delavnice je 4 ure na dan.

Za zaključek delavnice pa bodo sodelujoči pripravili tudi kratek nastop v prostorih MKC-ja. Več informacij najdete na www.mkc.si.

Vstop je prost.

MKC vas vljudno vabi.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...