24/11/2013

KinoKlub: Tai Chi zguba (2012)


Še en mesec KinoKluba je za nami. Z novembrskega cyberpunka sedaj prehajamo na decembrski steampunk. Tako si boste lahko v mesecu decembru ogledali kar nekaj azijskih filmskih poslastic na tematiko tega nadvse nenavadnega žanra, ki velikokrat vodi v alternativne svetove, v katerih prevladujejo najrazličnejši parni stroji. Prvi film iz stempunkovskega sklopa si boste lahko ogledali že to nedeljo, 1. decembra 2013 ob 17:00, kot vedno v kinu Udarnik (Grajski trg 1, Maribor). Tudi vstopnina ostaja ista, in sicer 1 € v obliki donacije, medtem ko je projekcija namenjena članom Udarnikovega KinoKluba, kar postanete s preprosto prijavo na elektronsko obveščanje preko elektronskega naslova kinoklub@udarnik.eu. Svojo udeležbo lahko potrdite tudi na Facebooku. In kaj se torej gleda tokrat?

TAI-CHI ZGUBA
Kitajska, 2012
Naslov izvirnika: Tai Chi Zero
Režija: Stephen Fung
Igrajo: Yuan Xiaochao, Stephen Fung, Angelababy, Shu Qi
Zvrst: akcija, komedija, fantazijski
Trajanje: 98 minut
Zvok: mandarinski
Podnapisi: angleški

Yang Luchan se je rodil z izboklino na glavi, ki mu sicer daje veliko moč, a se zaradi nje velikokrat sovrstniki norčujejo iz njega. Njegova mati ga nagovori k učenju borilnih veščin. Po materini smrti se Luchanovo življenje spremeni v pravo bojno polje. V tem času izve, da mu izboklina na glavi ne daje samo moči, ampak lahko pomeni tudi njegovo smrt. Rešitev zanj je samo skrivnostna tehnika tai-chija. Tako se Yang odpravi v legendarno vas, v kateri prebiva tai-chi mojster Chen, a po prihodu izve, da tujci niso dobrodošli kot učenci. Tako Luchana ob prihodu izzovejo v boju številni vaščani, proti katerim vedno izgubi, še posebej proti Yuniang, hčerki mojstra Chena. A fant z izboklino je odločen, da ne bo odnehal. Medtem pa vasi grozi velika nevarnost, saj gradnja železniške proge ogroža sam obstoj vasi.


Se vidimo!

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...