02/12/2013

Makkon 2013


Leto se počasi izteka in zopet je napočil čas za največji dogodek, povezan z animeji, mangami in japonsko tradicionalno ter popularno kulturo v Sloveniji - Makkon 2013, ki bo letos potekal v soboto, 14. decembra 2013 od 13:00 do 20:00 na povsem drugi lokaciji kot lani, in sicer v Kinu Šiška na Trgu Prekomorskih brigad 3 v Ljubljani (glejte zemljevid spodaj).
Prikaži večji zemljevid

Kot so zapisali organizatorji dogodka, je to
kulturno-zabavni dogodek, osredotočen na predstavitev in širitev japonske kulture, animejev in mang. Odvijal se bo 14. decembra v Kinu Šiška. Za obiskovalce pripravljamo zanimiva predavanja na temo japonskih stripov in animacij, japonskega stila oblačenja in tradicionalne kulture. Čas si boste krajšali z delavnico japonskih pismenk, risarsko in origami delavnico, namiznimi in video igrami ter ogledovanju animejev in njihovih poosebitev – cosplayerjev!
Za kakršnekoli informacije in prijave (Maid&Butler Cafe, prostovoljci, sejem, cosplay tekmovanje itd.) jim lahko pišete na makkon.festival@gmail.com ali pa obiščete njihovo spletno stran www.makkon.si. Sledite pa jim lahko tudi na Facebooku in Twitterju.

Če torej niste iz Ljubljane in bi radi šli na Makkon, vam lahko sedaj sporočimo še nekaj stvari glede prevozov na dogodek.

Iz Maribora organizira prevoz naša skupina - trenutno imamo na voljo dva avta in od tega še 2 prosti mesti; več pod našim dogodkom Road Trip na Makkon - in pa skupina ATTM (Anime Tea Time Maribor), ki pa je zaprtega tipa in nudi prevoz samo za svoje člane.

S primorskega konca, torej Izole in Kopra, pa bo prevoz organiziralo Društvo Animov, in sicer ob 8:30 iz Izole in 8:45 iz Kopra. Več si lahko torej preberete pod njihovim dogodkom s klikom na naziv društva zgoraj.

Za prevoze iz gorenjske in dolenjske smeri ter Prekmurja žal nimamo podatkov, tako da vam jih ne moremo posredovati. Upamo pa, da se vidimo v čim večjem številu na tem dogodku, na katerem se slovenski anime in manga oboževalci ter oboževalci japonske kulture nasploh še zadnjič v letošnjem letu družimo v tolikšnem številu.

Vir: Makkon; Društvo Animov, ATTM in Animoku

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...