28/04/2014

Animefest 2014


Mesec maj je poln dogajanj tako na domačih tleh kot tudi v tujini. Tako se bo od petka, 9. maja 2014, do nedelje, 11. maja 2014, na Češkem odvijala konvencija Animefest, ki velja za najstarejšo in največjo animejsko in manga konvencijo na Češkem. Pričetek konvencije je v petek ob 16:00, lokacija, na kateri se bo vse to odvijalo, pa je letos Sejemsko razstavišče Brno, Výstaviště 1, Brno, Češka (glej zemljevid spodaj).
Predprodaja kart se je žal včeraj zaključila, vendar jih še vedno lahko kupite na kraju dogodka, ko se bo konvencija odvijala. Za posamezno karto je tako treba odšteti 600 čeških kron oz. preračunanih 25 €. Kolikor smo uspeli izvedeti, lahko plačate bodisi s kronami bodisi z evri.


Vredno je tudi omeniti, da konvencija letos praznuje 10. obletnico in da so povabili kar nekaj zanimivih gostov. Žal med njimi ni nobenega iz Japonske, so pa vsekakor zanimivi. Prvi gost je Jonathan Clements, ki je soavtor The Anime Encyclopedia: A Guide to Japanese Animation Since 1917, drugi Vlad Pohnert, ki je zelo poznan in priznan ustvarjalec AMV-jev, tretji norveška cosplayjerka Tine Marie Riis (spodnja slika levo), četrti slovaška cosplayjerka Kana (desna slika spodaj), peti nemška umetnica Mikiko Ponczeck, poznana tudi kot zombiesmile, ki je bila tudi prva voditeljica nemške anime in manga oddaje J-Mag, katero še zdaj lahko spremljate na MyVideo.de, in šesti še ena nemška umetnica, in sicer Julia Kutsch, poznana tudi kot Miyuli.
Poleg vseh teh gostov pa bodo na voljo tudi številne delavnice, tekmovanja, pogovori in projekcije. Vsekakor tudi ne bo manjkalo prodaje blaga, povezanega z animeji in mangami, kot tudi animejev in mang samih. Če vas zanimajo še dodatni podatki o tej konvenciji, potem kar odklikajte na njihovo uradno stran, ki je na voljo tudi v angleščini (kliknite na krepko pisavo).

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Večer animejev in družabnih iger 7/2024

V soboto, 30. 3. 2024, ob 17. uri ste ponovno vabljeni v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru na Večer animejev in družabnih ...