19/04/2014

Animoku okusomanija #3: Kitajska čajna jajca


Po dolgem času spet en članek iz rubrike Okusomanija. Žal kolegica Kimoko, ki je sicer začela s to rubriko na našem blogu, že kar lep čas ne najde prostega mesta v svojem urniku, da bi nadaljevala z njo, kar je tudi eden izmed razlogov, zakaj njen drugi del članka o sušiju še vedno ni ugledal luči sveta. Drugi razlog pa je njena pozabljivost. Vsekakor se vam za to iskreno opravičujemo. V kolikor bo imela čas in ne bo spet pozabila, bo objavila še nadaljevanje ^^. Zaenkrat pa se boste pač morali zadovoljiti samo s prvim delom. 

Zdaj pa raje preidimo k bistvu tega članka, v katerem bomo objavili recept, kako pripraviti kitajska čajna jajca, imenovana tudi marmorna jajca, ki nam ga je posredovala naša šefica jiki-chan. V bistvu smo se ta recept odločili deliti z vami, ker je bil posredovan ravno v tem času velikonočnih praznikov in se nam zdi zanimivo poskusiti pripravo jajc, lahko bi rekli tudi pirhov, na nekoliko drugačen način.
Za začetek si poglejmo, katere sestavine sploh potrebujemo za pripravo. Med njimi so torej:
  • 6 jajc,
  • 1 žlica črnega čaja (1 filter vrečka),
  • 4 janeževe zvezde,
  • 1 mala cimetova palčka,
  • 3 žlice sojine omake,
  • 1 žlička soli,
  • malo posušene mandarinine lupine.
Ko se prepričamo, da imamo vse potrebne sestavine pri roki, pa se lahko končno lotimo same priprave, ki naj poteka v naslednjih korakih:
  1. Jajca dajte v posodo s hladno vodo in jih kuhajte na zmernem ognju.
  2. Vrejo naj vsaj 2 minuti.
  3. Nato jih vzemite iz vode in z žlico ali nožem potolcite po lupini, da popoka.
  4. Zatem daste jajca in ostale sestavine nazaj v posodo z vodo ter pustite vsaj 2 uri počasi vreti.
  5. Vreti pustite glede na okus in barvo, ki ju želite doseči. Dlje ko pustite vreti, močnejša sta okus in barva.
  6. Jajca lahko postrežete topla ali hladna.
  7. Tekočino lahko zamrznete in še kasneje uporabite.
Tako preprosta je torej ta zadeva. Za večjo količino jajc se lahko uporabi tudi večja količina sestavin. Če torej želite preizkusiti ta recept, potem kar veselo na delo, mi pa vam ob tej priložnosti želimo vesele velikonočne praznike.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...